Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Isobel Campbell – “Everything Falls Apart”

© VV:NKD:RH

De Schotse Isobel Campbell was een van de medeoprichters van Belle And Sebastian, maar besloot na enige tijd solo te gaan. Haar totaal aan uitgebrachte langspeelplaten staat ondertussen op zeven stuks. Haar uitstap met de betreurde Mark Lanegan, Ballad Of The Broken Seasis zonder twijfel een hoogtepunt uit haar carrière. Met “4316” bracht Campbell al een prachtige single uit, die geldt als voorsmaakje op de nieuwe lp die half mei volledig zal te beluisteren zijn.

“Everything Falls Apart” is de tweede vooruitgeschoven single, en opnieuw laat de zangeres zien wat ze in haar mars heeft. De instrumenten en de zang vallen tegelijk in en Campbell laat onmiddellijk weten aan haar publiek dat alles naar de verdoemenis gaat, en dat door een of andere rotzak in haar leven. Campbell verstaat de kunst om heel minimalistisch toch een groots geluid neer te zetten. Het zijn slechts enkele gitaarnoten en een heel basic ritmesectie, maar Campbell heeft nog steeds het grote voordeel dat ze ook haar stem als belangrijkste instrument kan gebruiken. Het nummer kabbelt als een rustig riviertje verder, maar de tekst stroomt daarboven als een open, stinkende riool. Het lijkt een schizofreen gegeven, en dat is het op zich ook, maar Campbell laat de harde tekst dan ook graag drijven op een stroom van weldadige warmte. Muzikaal gebeurt er verder in de song niets nieuw meer, maar de tristesse en de gramschap blijven wel kleven aan de luisteraar.

De datum die werd uitgekozen om de nieuwe lp Bow To Love te laten verschijnen, is 17 mei.

Facebook / Instagram / X (Twitter) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

 

 

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Isobel Campbell - "4316"

De Schotse Isobel Campbell speelde cello bij Belle And Sebastian, maar besloot begin jaren ’00 solo te gaan. Dit leverde haar al…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.