Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Full Flower Moon Band – “Illegal Things”

© James Caswell

Full Flower Moon Band is een band uit Brisbane, Australië. Sinds 2016 brengt de band regelmatig singles uit en dat resulteerde uiteindelijk in de eerste langspeler Diesel Forever. Die plaat werd in 2022 uitgebracht en herbergt negen nummers die een uitstekende mengelmoes zijn van rock uit de jaren zestig, grunge en country. Het is het soort grunge dat op een groot festival zeker niet zou misstaan, maar evengoed live tot zijn recht zal komen in de bruine kroeg net om de hoek.

Met “Illegal Things” laat frontvrouw Babyshakes Dillon alweer horen dat ze uit het juiste grungehout gesneden is. Dillon vraagt zich af of ze ten eerste wel in de hemel zal geraken, en ten tweede of er zogezegde illegale dingen gebeuren in die hemel. Er is nog nooit iemand teruggekomen om de rest van de mensheid te briefen, dus het blijft gewoon koffiedik kijken. Indien Sint-Pieter ons aan de hemelpoort zou vragen om vier vrouwen op te noemen die grunge op de kaart hebben gezet, zouden we Kristin Hersh, Tanya Donnely, Juliana Hatfield én Babyshakes Dillon noemen. De band begint met een riff die héél sterk op “Jolene” van Dolly Parton lijkt, maar dan in de versie van The White Stripes. Daarop wordt een knap arrangement geplakt dat heel country klinkt. Na tweeënhalve minuut volgt een gitaarsolo die lijkt te blazen over de rest van de song. We beseffen dat het vreemd klinkt, maar zo is het echt. De band laat het nummer netjes uitdeinen, alsof vloed moet plaatsmaken voor eb en een vochtig strand nadien. Dit is typisch een song die eigenlijk dertig jaar te laat wordt gemaakt. “Illegal Things” zou sowieso op de compilatiealbums terechtkomen voor de betere grunge. Maar ook nu is dit een prachtige song geworden!

Facebook / Instagram / X (Twitter) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Full Flower Moon Band - "Hurt Nobody"

Met “Hurt Nobody” bouwt Full Flower Moon Band verder op de sound die ze de laatste jaren zorgvuldig hebben opgebouwd. De Australische…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.