Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Doechii – “Alter Ego” (feat. JT)

© Kombucci

Sinds ze in 2022 haar handtekening zette bij de hiphopgrootheden van Top Dawg Entertainment heeft Doechii niet stilgezeten. Ze dropte een paar singles en een ep in 2022, deed features voor onder andere Smino en Janelle Monae, waarna er in 2023 nog wat singles en de belofte om de zomer op zijn kop te zetten met haar debuutalbum volgden. Terwijl we nog altijd zitten te wachten op dat album, verzorgt Doechii het voorprogramma voor Doja Cat tijdens haar Scarlet Tour en houdt ze ons zoet met haar nieuwe single “Alter Ego”, een samenwerking met JT, die je mogelijks bekend is als de helft van City Girls of als de feature op Drakes monsterhit “In My Feelings“.

De zelfverklaarde Swamp Princess trapt “Alter Ego” af door een gesamplede Ayesha Erotica de toon te laten zetten, waarna een versnelde sample van houseklassieker “Show me Love” van Robin S. de basis legt voor een onweerstaanbare hiphousebeat. Doechii en JT maken vakkundig brandhout van de beat en maken in hun verses druipend van het zelfvertrouwen om de beurt duidelijk dat ze boven de rest van het veld staan. ‘Nah nah-nah-nah nah boo-boo bitch / you dead to me, dead to me’ treitert Doechii nog tijdens het refrein. De track krijgt even ademruimte tijdens de bridge, waar wat strijkers en een piano het duo bijna tot inkeer brengen, waarna een zweepslag de beat dwingt om nog een laatste keer los te barsten. Met de laatste woorden 2024, year of the swamp wordt ons nog meer goeds beloofd.

Wanneer dat debuutalbum er dan komt is nog niet duidelijk, maar als we op “Alter Ego” mogen afgaan bestaat de kans dat Doechii deze zomer haar belofte van vorig jaar wel waarmaakt.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

7 posts
Related posts
InstagramLiveRecensies

Danny Brown @ Botanique (Orangerie): Permanente staat van voor op zijn tijd

Veertig jaar worden en eigenlijk nog maar net een carrière op gang gezet hebben, zorgt voor een uitzonderlijk perspectief, weet unieke Amerikaanse…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chance the Rapper – “Together” (feat. DJ Premier)

Weinig hedendaagse rappers leggen een even vlekkeloos parcours af als Chance the Rapper dat deed in zijn beginjaren. Rolling Stone Magazine kroonde…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single John Summit & Sub Focus - "Go Back" (feat. Julia Church)

Wie al van John Summit gehoord heeft, denkt vermoedelijk aan de producer achter “Where You Are“. Ook wij deelden die gedachte aanvankelijk,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.