Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Washer – “Come Back As A Bug”

© Becca Ryskalczyk

Washer is een duo uit Brooklyn, New York. Mike Quigley vat post aan de gitaar en de basgitaar en achter de microfoon. Kieran McShane zet zich dus graag achter het drumstel. Het tweetal is een stel doe-het-zelvers die naast zijn instrumenten, creativiteit en vriendschap niets of niemand echt nodig heeft om catchy muziek te maken. Washer bracht reeds drie langspeelplaten uit de voorbije zeven jaar, waarbij elke song afklokte op ongeveer twee minuutjes. Het stramien is steeds ongeveer hetzelfde: korte intro, strofe en refrein en dat maal twee, soms een solo, en een outro. Het klinkt allemaal simpel, en het is zeker geen hogere kunst, maar het lukt Washer om de luisteraars te blijven boeien. En dat is op zich een kunstje dat niet veel muzikale duo’s zomaar gegeven is.

“Come Back As A Bug” tapt uit hetzelfde vaatje. De korte aanhef krijgt hier evenwel een country vibe mee, en die sfeer blijft het hele lied als een rode lijn door het nummer kronkelen. Na een minuut produceert Quigley een héél korte, maar knappe solo uit zijn gitaar en verandert McShane enigszins het drumritme. Het klinkt dus allemaal simpel zoals we reeds schreven, maar eigenlijk is het dat niet. Ontelbaar veel bandjes trachten te musiceren als duo, maar het is weinigen gegeven wat Washer uit de snaren en de drums getoverd krijgt! Quigley schreeuwt het nadien ook nog uit, waar we uit mogen concluderen dat hij naast een begenadigd gitarist ook een uitstekende zanger is. Rond “Come Back As A Bug” hangt een heel Amerikaans gevoel wat redelijk nietszeggend luidt. We beseffen dat zeer goed, maar luister zeker eens naar de nieuwe single. Alles zal duidelijk worden. Washer is eigenlijk zoals Weezer, maar dan als duo in plaats van viertal. Samengevat: een toffe nieuwe song door een tweespan dat duidelijk veel plezier heeft in muziek maken.

Instagram / X (Twitter) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.