Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Victory Lap – “Jealousy”

© Heinz Prinsloo

Victory Lap is een vijftal uit Nottingham dat met “Jealousy” zijn debuutsingle aflevert aan iedereen die het wil horen. Robin Hood zou, volgens de legende alleszins, in de veertiende eeuw hebben rondgezworven in de bossen rond de stad. Nottingham herbergt ook de oudste, professionele voetbalclub ter wereld, Notts County FC. De club werd opgericht in 1862. Tindersticks werd er in 1991 opgericht, en in 2024 ziet Victory Lap er dus het levenslicht. Dit kan echter volstaan als geschiedenisles. Over naar “Jealousy”, het debuut van de band.

“Jealousy” is om te beginnen een heel mooi lied. Het debuut is een heel filmische song geworden die niet zou misstaan op de soundtrack van een film van bijvoorbeeld David Lynch of Wim Wenders. Het lied handelt over een man die zo radeloos verliefd is dat hij alles zou doen wat binnen én buiten zijn macht ligt om een gunstig antwoord te krijgen op die verliefdheid. Zulke gevoelens bevatten een zeker gevaar, maar zanger Thomas Ponting houdt de teugels opvallend strak. Het lijkt alsof de band net niet té ver wil meegaan in het hoofd van de protagonist in het lied. Ponting zingt en croont zoals stadsgenoot Stuart Staples of Nick Cave dat ook kunnen. De gitaarpartijen van Ponting en tweede gitarist James Denham galmen heel vol, alsof ze in een fluwelen studio zijn ingespeeld. De ritmesectie van drummer Lawrence English en bassist Rory Ford klinken heel zwoel en innig. De achtergrondzang is beperkt gehouden, maar is vooral sierlijk en gracieus in deze song. “Jealousy” is een tijdloos nummer, in de zin dat het evenwel een song kan zijn die in de jaren ’50 opgenomen werd. Als debuutsingle kan “Jealousy” echt wel tellen! Bekijk zeker ook de stijlvolle, geraffineerde clip eens. We vermoeden dat er een band is geboren waarvan we nog veel mogen verwachten.

Het elegante kwintet uit Engeland staat op 17 oktober op Left Of The Dial in Rotterdam.

Facebook / InstagramX (Twitter)

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

 

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Eerste lading namen voor Left of the Dial 2024 met o.a. Lou Terry, Twen en Better Joy!

Als er een festival is dat we een warm hart toedragen, dan is het wel Left of the Dial. De laatste jaren…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kaiser Chiefs - "Jealousy"

In het rijtje genre Franz Ferdinand, White Lies, The Vaccines (lees: bands die al een tijd over hun hoogtepunt heen zijn), is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.