Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Slay & Sigma – “Kenny”

Een toevallige ontmoeting op de universiteit van Leeds ergens rond 2007 die leidde tot een wereldwijd succesvolle danceact: dat is het verhaal van Sigma gereduceerd tot een absoluut minimum. Het Britse tweetal achter hits als “Nobody To Love” bracht in januari hun recentste album London Sound uit, vol interessante collabs en eigen versies van oudere nummers. Doorheen hun carrière verkenden de heren meerdere muzikale horizonten, gaande van house tot zelfs pure pop, maar met dat laatste album keerden ze terug naar het genre dat hen het nauwst aan het hart ligt: drum-‘n-bass. Zo ook op nieuwe release “Kenny”.

We beginnen deze alinea met een raadseltje: wat hebben Rise & Fall” van Craig David, “Lucid Dreams” van Juice WRLD en “Kenny” van Sigma en Slay met elkaar gemeen? Juist: ze gebruiken allemaal hetzelfde sampletje, namelijk dat van Shape Of My Heart” van Sting. Sigma is er niet vies van, want ze hanteerden de recycletechniek al eerder in hun recente nummers “Adrenaline Rush” en “The Corner“. Ditmaal betrekken ze Slay, een relatief onbekende hiphopartiest, die al eerder van de dnb-wereld proefde via Bou en een eigen kijk op Charlotte Planks “Rage“. Met zijn charmante stem doet hij zijn verhaal over financiële jaloersheid en het opkijken naar mensen met status. Wat daaruit voortvloeit, is een relaxed nummer dat het midden zoekt tussen zang en rap en dat mixt met drum-‘n-bass.

Op vrijdag 16 augustus speelt Sigma een dj-set op de weide van Pukkelpop.

Slay: Instagram
Sigma: Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Macky Gee - "Psychopath"

Als je met een been – en zeker met twee – in de drum-‘n-basswereld staat, mag je het bij de naam Macky…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Fred V - "Take You There"

Er zijn bekendere artiesten tegenwoordig met de naam Fred, maar ook Frederick Vahrman maakte lange tijd furore als de helft van het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dimension - "Satellite" (feat. Alison Wonderland)

Ooit opgevist door Chase & Status, die het potentieel in Robert Etheridge wel zagen, schopte de Brit het tot het label van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.