Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Bou – “Closer” (feat. Slay)

Als een van de hotste drum-‘n-bassacts van het laatste jaar weet Bou muziekbommetje na muziekbommetje te droppen. Recht uit Manchester voorziet de dj-producer ons zowel in de studio als in zijn livesets van pure Engelse drum-‘n-bass. Dat deed hij al solo op bijvoorbeeld “Talk To Me“, maar de samenwerkingen met andere artiesten moeten zeker niet onderdoen: met Bru-C oversteeg hij het genre en scoorde hij een hitje in eigen land met “Streetside“. Daarnaast zat de Brit ook al in de studio met Friction, Hedex en Used. In het najaar mixte hij nog een twee uur durende Essential Mix aaneen op BBC Radio 1, met – hou je vast – meer dan zestig onuitgebrachte tunes van hemzelf erin verwerkt. Met zo’n gigantisch arsenaal aan nieuwe muziek op zijn laptop is het vandaag tijd om een nummer uit het ‘unreleased’-mapje te halen.

Voor “Closer” kreeg rapper Slay de kans om mee te werken aan een Bou-productie. Een die hij met beide handen greep: zijn wavey vocalen zorgen voor een cliffhanger vlak voor het spontane dropje. Ook tussen de twee apotheosen door blijft hij ons voorzien van smakelijke rap met een zalig accentje. Bou haalde op zijn beurt de mosterd bij de in 2017 overleden producer Robert Miles. Naar zijn bekende pianomelodietje uit de ultieme danceklassieker “Children” wordt op een subtiele, maar tegelijk niet te missen manier verwezen. Door dit herkenbaarheidje – alsook door de ingetogenere sound in vergelijking met het overige materiaal van de producer – zullen ook niet-drum-‘n-bassfans dit nummer in hun armen kunnen sluiten. Dat Bou’s naam erg lekker bekt was al langer geweten. Dat zijn muziek minstens even lekker klinkt, bewijst hij vandaag nogmaals met een deuntje dat de ideale, muzikale partner vormt voor deze eerste warme dagen van het jaar.

Bou staat op 26 mei achter de draaitafels van 013 Poppodium, samen met onder andere Hybrid Minds en Georgie Riot. Op 19 augustus speelt hij op de festivalweide van Pukkelpop.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Used - "You Say" (feat. Jamie McCool)

De laatste jaren overrompelt er ons een golf aan nieuw drum-‘n-bassgeweld. Getalenteerde dj’s en producers springen als paddenstoelen uit de grond en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chase & Status - "Liquor & Cigarettes" (feat. ArrDee & Hedex)

Hoewel het ervaren producersduo Chase & Status al een tijdlang mee de richting die drum-‘n-bass uitgaat bepaalt, lijkt hun relevantie de laatste…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Andromedik - "To The Dark" (feat. MC Stretch)

Als tweede Belgische drum-‘n-bass-dj ooit stond Axel Demarbaix afgelopen juli op de plek waar elke dj van droomt: de mainstage van Tomorrowland….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.