Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Leigh-Anne – “Don’t Say Love”

© Hugo Comte

In 2011 begon de muzikale carrière van Leigh-Anne Pinnock. We kennen haar het best van de Britse meidengroep Little Mix, die na winst in The X Factor UK een van de grootste meidengroepen ter wereld werd en tal van hits en albums maakte. Twaalf jaar later begint Leigh-Anne aan haar solocarrière, nadat de groep twee jaar geleden besliste om tijdelijk een pauze te nemen. Vandaag horen we de eerste single van de Britse als soloartieste.

Met “Don’t Say Love” lijkt Leigh-Anne zich muzikaal te willen uitdrukken als persoon en los te scheuren van de muziek van Little Mix. Het hoge popgehalte is nog steeds aanwezig, maar de single neigt eerder in de richting van een heuse danstrack. Het nummer sluit aan bij de documentaire van twee jaar geleden waarin de Britse het had over de obstakels die ze als zwarte artieste in een door witte mensen gedomineerde omgeving moest meemaken. Het voelde voor haar alsof ze haast onzichtbaar was en zinnen als ‘I feel like I just can’t be myself’ spreken eigenlijk voor zich. Leigh-Anne uit haar gevoelens en frustraties met haar debuutsingle, maar het voelt ook als een statement waarmee ze duidelijk maakt dat ze nu wel zichzelf kan zijn. Wij zijn alvast benieuwd wat de zangeres nog meer voor ons in petto heeft na deze aanstekelijke en zeer persoonlijke “Don’t Say Love”.

Facebook / Instagram / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Leigh-Anne - "Stealin' Love"

Een kleine twee jaar geleden sloot de Britse popgroep Little Mix tijdelijk het hoofdstuk van haar tijd als girlband af. Tijd voor…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Allie X - "Off With Her Tits"

Na de succesvolle release van het duistere dance-pop album Cape God in 2020, is Canadese singer-songwriter Allie X druk bezig geweest met het…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Frost Children - "ALL I GOT"

De invloeden die de elektronische groep Frost Children in hun muziek trekken, zijn zowat eindeloos. Jungle, punk, trap… het kwam allemaal voorbij…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.