FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Backyard Festival lost eerste namen

© CPU – Joost Van Hoey

Als er één festival was dat ons afgelopen jaar aangenaam heeft verrast, dan was dat Backyard Festival wel. Het muziekfestijn in de Noorderkempen wist de voorbije editie een stevige line-up neer te leggen vol met al het goeds dat ons landje te bieden heeft op het vlak van gitaren, waardoor we ons een volle dag tot in de puntjes hadden vermaakt. Net als afgelopen editie weet het festival ook dit jaar de crème de la crème van de Vlaamse gitaarscene te strikken en pakt het met The Hickey Underworld zelfs groter uit dan ooit. De band kwam afgelopen jaar na een lange pauze terug en is van plan om ook in 2024 stevig het gitaarpedaal in te blijven drukken, waardoor ze maar al te graag een tussenstop maken op de voormalige landloperskolonie

Naast The Hickey Underworld kunnen festivalgangers zich verheugen op nog een klapper van formaat. Psychonaut mag namelijk ook richting Merksplas afkomen. Het drietal uit Mechelen maakt postmetal van het donkerste soort en zal zeker zijn gitaargeweld niet thuislaten, waardoor de kans bestaat dat de lokale seismometers komende zomer flink zullen uitslaan. Daarnaast is er ook een plekje gereserveerd voor WASTE om lawaai te komen maken en maakt Mojo & The Kitchen Brothers de eerste aankondiging af. We gaan alvast reikhalzend uitkijken naar september, wanneer het festival opnieuw plaatsvindt.

Backyard Festival gaat dit jaar door op 13 en 14 september. Meer info en tickets zijn te vinden op te vinden op de site van het festival.

147 posts

About author
'Bongo' Bryan
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

23 nieuwe namen maken line-up van Absolutely Free Festival compleet!

Een gratis festival met een coole affiche op de gronden van een oude mijnsite? Dat moet Absolutely Free Festival zijn! Het tweedaagse…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Backyard Festival vult zijn affiche verder aan met o.a. Iguana Death Cult en POM

Nu de dagen steeds warmer worden, drogen de festivalaankondigingen langzaam maar zeker op. Gelukkig staat de put nog niet volledig droog en…
InstagramLiveRecensies

Finale Humo's Rock Rally 2024 @ Ancienne Belgique (AB Box): Grote sterren en gemiste kansen

Om door te breken als muzikant in Vlaanderen zijn de mogelijkheden relatief beperkt. Sommigen investeren in sociale media in de hoop zo…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.