Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single MOOON – “Richard Has A Racecar”

In onze recensie van hun laatste album Safari waren we zo enthousiast dat we van gekkigheid niet anders konden besluiten dan met ‘Godverdomme, da’s groovy’. De Nederlandse band MOOON had ons een directe linkse gegeven met zijn psychedelische bluesrock met garage- en surfinvloeden. De sixties werden daarbij stevig omarmd. Eind februari verschijnt het nieuwe album waarop zij naar verluidt complexere composities, een jazzy drum solo en baroque thema’s toevoegen. Om ons op te warmen schotelen ze “Richard Has A Racecar” aan ons voor.

De nieuwe single komt weer ouderwets retro de hoek om zeilen. Het gaspedaal wordt behoorlijk ingetrapt en de bochten worden, al naar gelang de weg het toelaat, scherp, of soms wat ruimer, aangesneden. Er is zelfs tijd voor een plaspauze waar ook nog een bandenwissel in plaatsvindt. Bands als The Who en The Monkees zitten ook dit keer weer als oerdegelijke diesel in de brandstof tank. Het jaren zestig geluid komt bijgevolg nog steeds knallend uit de uitlaat. Weg dus met de milieuzone, leve de racewagen van MOOON!

Het nieuwe album van MOOON heet III en verschijnt op 23 februari 2024. Het album wordt op 17 februari gepresenteerd in De Kroepoekfabriek in Vlaardingen. Daarna op 22 februari in Effenaar in Eindhoven.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Heath - "Isaak's Marble"

Neen het is geen foto uit de jaren zeventig, maar een bandfoto van de leden van de jonge band Heath. Een Nederlandse…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Walter Broes & The Mercenaries - "Nice and Neat" & "Smoker"

Songschrijver en zanger Walter Broes verdiende in de (inter)nationale rockabilly-scene zijn strepen als het boegbeeld van The Seatsniffers. Met oeverloos veel respect…
AlbumsRecensies

Paul Leary – Born Stupid (★★★★): Een geschifte trip door de jaren 60

‘Onbekend is onbemind’ is een spreekwoord dat toch wel zeer vaak opgaat in de muziekwereld. Er is een enorme berg muzikaal talent…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.