Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Wax Head – “Back Hand”

Wax Head is een prille band uit Manchester die vorig jaar een eerste single “The Worm” en een eerste ep Salt Fat Acid Heat uitbracht. Wax Head combineert graag stijlen zoals noiserock, punk en garagerock en maakt er dan zijn eigen ding mee. De rode lijn door de nummers is wel dat Wax Head graag heeft dat de oren van zijn publiek verpletterd worden onder een betonnen muur van geluid.

“Back Hand” vangt aan als een oerpunksong waarbij je headbangt tot je je hoofd ergens moet gaan zoeken tussen de bierplassen op de vloer van een voos cultureel centrum. Gelukkig duurt dit deel van de song slechts vijftig seconden. Er zouden gewonden vallen bij bosjes, dus Wax Head gooit het opeens over een andere boeg. Waar duizenden punkbandjes het nummer gewoon zouden laten doorbeuken tot het einde, doet Wax Head er iets heel aparts mee. De drums beginnen opeens een compleet ander ritme te spelen waar je drie tellen van zou denken dat je er een klein dansje op kan placeren. Op de achtergrond horen we een ontregelende feedback en lijkt het alsof er in de coulissen nog een tweede zanger staat te neuriën. Eigenlijk krijgt de toeschouwer hier twee liedjes voor de prijs van één. En dat is net het coole aan “Back Hand”. Het zijn twee minuten die getuigen van een creatieve, inventieve geest bij Wax Head. Topper!

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.