Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Charlotte Day Wilson – “Canopy”

Op de derde dag van mei mogen we ons aan een nieuwe plaat van Charlotte Day Wilson verwachten: CYAN BLUE zal het ondergewaardeerde ALPHA van enkele jaren terug opvolgen. Die plaat was op de Juno Awards, de Canadese evenknie van de Grammy’s of MIA’s, genomineerd voor beste r&b/soulalbum van het jaar en Charlotte Day Wilson was zelf ook genomineerd voor zowel beste songwriter als producer: een mooie prestatie. De singles die leiden tot CYAN BLUE zijn ook veelbelovend. De dromerige en rustgevende muziek van de Canadese klinkt vaak als een stukje hemel op aarde en ook haar nieuwe single eten we met een gouden lepeltje helemaal op.

Op “Canopy” toont Charlotte Day Wilson zich terug van haar eerder groovy kant. De gitaarrif zet de toon, al moet die later ruimte maken voor enkele zachte pianotonen. Met slechts tweeënhalve minuut de tijd weet de muzikante ons toch veel te laten horen. Het lied warmt eerst helemaal op en zorgt voor een losse sfeer. “Canopy” lijkt steeds meer open te bloeien als een bloem, maar na een kleine twee minuten vallen alle blaadjes ervan af. Een naakte stem blijft overeind staan en toont een emotionele kant van de zangeres. Charlotte Day Wilson weet op haar nieuwe korte single dus toch heel wat te doen.

CYAN BLUE verschijnt op 3 mei.

Facebook / Instagram / Website / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1219 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Charlotte Day Wilson – Cyan Blue (★★★½): Referentiekader van blauwtinten

In haar kindertijd moest ze het met klassieke pianolessen doen, als tienermeisje leerde ze zichzelf muziek maken met de app GarageBand. Charlotte…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Charlotte Day Wilson - "I Don't Love You"

In de galerij van Charlotten hangt Charlotte Day Wilson mooi naast Adigéry, Cardin en Gainsbourg. De Canadese wist ons te verbazen met…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single BADBADNOTGOOD & Charlotte Day Wilson - "Sleeper"

Dat de Canadese instrumentale band BADBADNOTGOOD niet vies is van een samenwerking, blijkt uit hun lange lijst met andere artiesten, zoals onder…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.