Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pokey LaFarge – “One You, One Me”

Pokey LaFarge lijkt heel erg op een personage dat voor de camera’s zou kunnen staan in de films van Wes Anderson. LaFarge is letterlijk en figuurlijk een heel kleurrijke figuur voor wie het woord ‘stijl’ werd uitgevonden. Sinds 2008 brengt Andrew Heissler, dit is de naam die op zijn paspoort staat, Amerikaanse muziek uit die lijkt opgegraven te zijn in enerzijds de hete woestijn van Death Valley en anderzijds de moerassen van New Orleans. Dikwijls laat LaFarge zich niet van zijn vrolijkste kant zien, maar daar is in 2024 veel verandering in gekomen. LaFarge beloofde zichzelf en zijn fans om iets opgewektere deuntjes te maken, en daarvan was de vorige single “Sister André” al een afdoende getuigenis.

“One You, One Me” is de nieuwe cocktail die de zanger ons voorhoudt, en dit is muziek die we even kort parkeren onder de noemer bubblegum music uit de jaren vijftig. LaFarge heeft volgens ons goed geluisterd naar de songs van Bobby Darin en Bobby Vinton. We stellen ons een reusachtige Studebaker voor, een openluchtbioscoop en tienermeisjes op rolschaatsen die kartonnen bekers Coca-Cola serveren. En toch doet de zanger er weer net iets anders mee. LaFarge blijft steeds graven naar de wortels van de oorspronkelijke muziek in Amerika zoals gospel, country en blues. Na twee minuten in het nummer klaart een pianostuk de boel nog meer op. Als we dit stukje muziek de naam van een stad zouden mogen geven, zeggen we spontaan Nashville. Tel hierbij ook nog eens de fantastische achtergrondzang, en we wagen het te schrijven dat alweer een prachtig lied werd gecomponeerd.

Pokey LaFarge beloofde meer vrolijkheid op zijn nieuwe plaat Rhumba Country die op 10 mei de ether wordt ingestuurd. De twee vooruitgeschoven nummers zijn hiervoor al een geldige kwitantie gebleken.

Facebook / Instagram / X (Twitter) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pokey LaFarge - "So Long Chicago

Pokey LaFarge moet zo ongeveer de coolste en meest stijlvolle muzikant zijn van Noord-Amerika. LaFarge bracht tussen 2008 en 2021 al acht…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pokey LaFarge - "Sister André"

Pokey LaFarge is allicht een van de meeste stijlvolle muzikanten van het noordelijk halfrond. De Amerikaanse zanger ziet er altijd piekfijn uit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.