Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pokey LaFarge – “Sister André”

Pokey LaFarge is allicht een van de meeste stijlvolle muzikanten van het noordelijk halfrond. De Amerikaanse zanger ziet er altijd piekfijn uit en zijn clips zijn echte pareltjes die lijken op de films van Wes Anderson. LaFarge werd geboren als Andrew Heissler maar na zijn studies noemde hij zichzelf Pokey LaFarge en trok hij de wijde wereld in om te gaan busken op elke vrije straathoek. LaFarge is een begenadigd speler van de klassieke gitaar, de mandoline en de banjo. Sinds 2008 brengt de troubadour langspelers uit die volgestouwd zijn met wat we samenvattend ‘American roots music’ kunnen noemen. Op elke plaat van LaFarge staan country, blues, folk en western swing broederlijk naast elkaar, en toch maakt de zanger van elke Amerikaanse oerstijl zijn eigen cocktails.

“Sister André” is een opvallend vrolijk lied geworden. LaFarge klinkt merkwaardig funky op zijn nieuwe single die hier ook weer begeleid wordt door een heel geraffineerde clip. De elegantie druipt gewoon van de song die het best beluisterd wordt tijdens het slurpen aan een Mai Tai of een Tom Collins. “Sister André” is een liefdeslied geworden. Het leuke aan verliefdheid is volgens LaFarge het feit dat je niet weet wanneer het je overkomt. Pokey laat het zonnetje schijnen voor iedereen op deze nieuwe worp en hij heeft heel veel zin om zijn smoorverliefde gevoel te etaleren voor de hele wereld.

“Sister André” is de eerste single voor de nieuwe langspeler Rhumba Country. LaFarge blijft roots music maken, maar zoekt nu verdere oorden dan zijn eigen Noord-Amerika op. Het mag ook allemaal een stuk vrolijker dan zijn vorige platen en daar is “Sister André” alvast een eerste staving van. Eerlijk, we kijken uit naar 10 mei, de dag dat de volgende lp, Rhumba Country, eindelijk aan de cocktailtafel kan gedraaid worden.

Facebook / Instagram / X (Twitter) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pokey LaFarge - "So Long Chicago

Pokey LaFarge moet zo ongeveer de coolste en meest stijlvolle muzikant zijn van Noord-Amerika. LaFarge bracht tussen 2008 en 2021 al acht…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pokey LaFarge - "One You, One Me"

Pokey LaFarge lijkt heel erg op een personage dat voor de camera’s zou kunnen staan in de films van Wes Anderson. LaFarge…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.