Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Personal Trainer – “Intangible”

© CPU – Joost Van Hoey

Een personal trainer is misschien wel iemand die je liever niet ziet komen, maar de gelijknamige Nederlandse band is wat ons betreft altijd welkom. De groep rond frontman Willem Smit maakte al enige tijd furore, maar sinds kort lijkt alles in een stroomversnelling te raken. Het zevental ligt namelijk onder contract bij Bella Union, het platenlabel van onder meer Beach House, Fleet Foxes en Father John Misty, en daaronder zit na de release van dubbelsingle “The Feeling” / “Babyolifantjes” ogenschijnlijk een eerste project aan te komen. Met “Intangible” krijgen we alvast een nieuw voorsmaakje op ons bord.

En die smaakt alweer helemaal anders dan zijn voorgangers, want het is vandaag vooral de groove die primeert bij Personal Trainer. Een soort klassieke Disneyfilmachtige sound in een hedendaags jasje wordt afgewisseld met een zwoele baslijn, om zo uiteindelijk vergezeld te worden door een charismatische Smit en een rock-‘n-rollriffje. Je merkt dus al snel dat “Intangible” erg cool klinkt en wederom de grenzen van de postpunk aftast; toch ook iets waar de Nederlanders zich meester in maakten doorheen de jaren. Personal Trainer komt zo dus voor de zoveelste keer met een plezant nummertje: uitkijken naar meer!

Wie Personal Trainer live aan het werk wil zien, kan op 9 mei terecht in Farrm in Hasselt, op 10 mei in Pilar in Brussel en op 11 mei in Trix in Antwerpen. De band deelt tijdens die shows telkens de affiche met Pip Blom.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2205 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Real Farmer - "The Straightest Line"

Real Farmer omschrijft zichzelf als een ‘DIY postpunkband uit Groningen’, waarmee ze meteen in dezelfde categorie vallen als collega’s Personal Trainer en…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2023 volgens verschillende Nederlandse artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Personal Trainer - "The Feeling" & "Babyolifantjes"

Evenzeer als bij ons, bruist het ook over de Nederlandse grens van het opkomende talent. Personal Trainer is bijvoorbeeld zo’n band die…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.