Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wilkinson & NORTH – “Balance”

Aan de keuze voor een artiestennaam spendeerde Mark Wilkinson niet al te veel tijd. Oorspronkelijk ging zijn carrière in de muziek van start als drummer, maar enkele jaren later sloeg hij de dj- en producerweg in onder zijn achternaam. Sindsdien was hij al betrokken bij enkele anthems binnen het drum-‘n-bassgenre, met Becky Hill-samenwerking “Afterglow” als absolute uitschieter. Met gisterenavond een show in het befaamde Drumsheds en een vijfde album dat inmiddels van de productieband rolt, is hij na heel wat jaren nog altijd op dreef.

Dat resulteert deze keer in “Balance”, dat ook deel zal uitmaken van de aankomende plaat. Voor deze track nam nieuwkomer NORTH plaats achter de microfoon, die met haar fijne, heldere stem voor de vocale sfeerzetting zorgt. Wilkinson creëert op zijn beurt met zijn kenmerkende productie een melodieus nummer dat enerzijds levendig is, maar anderzijds ook gebalanceerd en rustgevend klinkt. De glinsterende geluidsstructuur in de drop zorgt bovendien voor een streepje melancholie, maar kan evengoed de perfecte metgezel zijn voor de eerste streepjes warme zonneschijn van het jaar. Een veelvuldig inzetbaar geheel dus, dat voor verschillende situaties en gemoedstoestanden als soundtrack kan dienen.

Wilkinson passeert op 19 juli in Boom voor Tomorrowland.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single John Summit & Sub Focus - "Go Back" (feat. Julia Church)

Wie al van John Summit gehoord heeft, denkt vermoedelijk aan de producer achter “Where You Are“. Ook wij deelden die gedachte aanvankelijk,…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Grafix - "Body Language"

Op Tomorrowland en Rampage waren we al behoorlijk te spreken over Grafix, waardoor hij – hoewel hij al ettelijke jaren ervaring heeft…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Issey Cross - "Energy In My Town"

Toen er enkele jonge, vrouwelijke, Britse artiesten plots de grond uitsproten met frisse, door drum-‘n-bass geïnspireerde muziek, werd Loud LDN opgericht. Het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.