Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hermanos Gutiérrez – “Low Sun”

© CPU – Joost Van Hoey

Hermanos Gutiérrez maakt muziek voor wie muziek graag iets gezapiger heeft. De broers komen uit Zwitserland, maar eren in hun muziek vooral hun Ecuadoraanse afkomst. Sinds ze door The Black Keys-zanger Dan Auerbach zijn ontdekt, gaat het toch net iets sneller voor de twee. Als producer zat Auerbach achter de knoppen voor hun vorige album El Bueno Y El Malo en ook voor hun zesde album Sonido Cósmicodat op 14 juni verschijnt, werd de rol als producer door hem ingenomen. Op dat album laat Hermanos Gutiérrez de woestijn achter zich en trekken ze richting kosmos. Op “Low Sun” doen ze dat alvast onder de beste weersomstandigheden.

De gebroeders Gutiérrez nemen ons op “Low Sun” mee op een nostalgische trip waar hun Latijns-Amerikaanse roots netjes in de kijker wordt gezet. De akoestische gitaar tokkelt er vredevol op los en zorgt voor een melancholische ondertoon die wel bij het beeld van een laaghangende zon past. De warme soundscapes nestelen zich in een handomdraai in je oor en hebben met momenten zelfs iets spiritueels. Het gezapige gehalte van “Low Sun” zorgt drie minuten lang voor een gemoedelijke sfeer die de goesting naar warme zomeravonden nog net iets groter maakt. De reis van Hermanos Gutiérrez naar het kosmische levert in elk geval al een mooie parel op.

Het nieuwe album Sonido Cósmico verschijnt op 14 juni. In augustus schuimen ze een aantal Europese festivals af, maar voorlopig is er nog geen Belgische show bekend gemaakt.

Instagram / Facebook / X (Twitter)

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2054 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.