FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Graspop maakt affiche compleet met onder andere John Coffey, Fleddy Melculy en Deez Nuts

© CPU – Nathan Dobbelaere

Nu het festivalseizoen bijna voor de deur staat, maken steeds meer organisatoren hun line-up compleet. Ook Graspop lost vandaag zijn laatste namen van de affiche. Het Desselse metalfestival had al een poster vol grote namen als Turnstile, Bring Me The Horizon en Five Finger Death Punch, maar weet vandaag met een nieuwe bootlading aan bands het arsenaal aan stevige gitaren nog net wat verder uit te bereiden.

Zo komt ex-Sepulturaleden Max en Igor Cavalera met Cavalera Conspiracy op bezoek, mag John Coffey op zondag de main stage openen en zien we de heren van Deez Nuts terug op de festivalweide van Dessel. Ook is er een plekje gereserveerd voor Glenn Hughes, die een volledige set gaat volsteken met de hits van Deep Purple (die nota bene zelf al op het festival staan), en mogen onze landgenoten van Spoil Engine en Fleddy Melculy ook afzakken richting het metalwalhalla. Ook aan de hardcorefanaten is gedacht, want met Zulu en GEL worden ze op hun wenken bediend. Daarnaast mag ook Kerry King aanschuiven op Belgisch grootste gitarenfestival. De gitarist van Slayer gaat vanaf dit jaar solo touren en maakt maar al te graag een tussenstop in Dessel om zijn album From Hell I Rise voor te stellen.

Graspop Metal Meeting 2024 gaat dit jaar door van donderdag 20 t.e.m. zondag 23 juni. Wie nog tickets wilt moet snel naar de website gaan, want de kaartjes zijn bijna allemaal over de toonbank heen.

Een overzicht per dag (op alfabetische volgorde):

Donderdag 20 juni: Alice Cooper – Alien Weaponry – All Them Witches – Amaranthe – Ashinell – BABYMETAL – Bleed From Within – Brothers of Metal – Bury Tomorrow – CaseyCavalera Conspiracy – Comeback Kid – Counterparts – Crosses – Dominium – Doro – Dying Wish – ERRA – Hanabie. – Health – Heart – Kerry King  – Kvelertak – Megadeth – Ne Obliviscaris – Night Verse – Polyphia – Shadow of Intent – Solence – Textures – TOOL – Underoath

Vrijdag 21 juni: Avantasia – Biohazard – Borknagar – Brand of Sacrifice – Brian Downey’s Alive And Dangerous – Bruce Dickinson – Deez Nuts – Drug Church – Dying Fetus – Dynazty – Electric Callboy – Eisbrecher – Fear Factory – Fit For a King – Five Finger Death Punch – Fleddy Melculy – Fu Machu – Graveyard – Glenn Hughes – High On Fire – Judas Priest – Kadavar – Khemmis – Lansdowne – Nile – Pendulum – P.O.D. – Silverstein – Svartsot – Tarja – The Acacia Strain – The Vintage Caravan – Thursday – Turnstile – Until I Wake – VLTIMAS

Zaterdag 22 juni: A Day to Remember – Abbath – Architects – Avenged Sevenfold – Batushka – Blind Guardian – Bring Me The Horizon – Brutus – DeathbyRomy – Defects – Empire State Bastard – Flotsam and Jetsam – Frog Leap – GEL – I Am Morbid – Ice Nine Kills – Iron Allies – Kamelot – Kampfar – Limp Bizkit – Mammoth WVH – Mr. Bungle – Pain – Pest Control – Pestilence – Red – Rotting Christ – Steel Panther – Spoil Engine  – Suffocation – Uriah Heep – VOLA – While She Sleeps – Wolfmother

Zondag 23 juni: Atreyu – Better Lovers – Black Stone Cherry – Body Count – Corey Taylor – Crownshift – Crystal Lake – Dark Funeral – Deep Purple – Emperor – Ereb Altor – Extreme – Future Palace – Igorrr – Ihsahn – John Coffey  – Karnivool – Machine Head – Make Them Suffer – Malevolence – Monuments – Of Mice & Men – Rival Sons – Sanguisugabogg – Scorpions – Skynd – Slaughter To Prevail – The Black Dahlia Murder – The Last Internationale – Thy Art Is Murder – Vukovi – WARGASM – Zulu

Related posts
LiveRecensies

Coffeyfest 2024 @ Pier15: De fik erin

Skaten en John Coffey, het blijft een combinatie die werkt. De groep heeft in de verleden al menig skatepark naar de gallemiezen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Deep Purple - "Portable Door"

Over Deep Purple kunnen tegenwoordig encyclopedieën worden geschreven zonder einde. Na meer dan vijftig jaar trouwe dienst blijft de Britse hardrockgroep het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Black Country Communion – “Red Sun”

Gisteren konden we Joe Bonamassa nog op Canvas zien met de documentaire ‘Guitar Man’ en vanavond staat de bluesrockgitarist met zijn eigen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.