Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Strung Out – “White Owls”

© Rick Kosick

Strung Out maakt al sinds mensenheugenis deel uit van de Fat Wreck-familie van Fat Mike en Erin Burkett. Ondanks dat de typische Fat-sound in hun DNA zit, zijn ze altijd het buitenbeentje geweest. Het vleugje metal dat verwerkt zit tussen de punk gaf altijd een extra tintje aan Strung Out. Binnen een paar weken verschijnt album nummer tien en “New Gods” en “Cages” lieten ons een band horen die niet vervallen in clichés, maar juist verder bouwen op een sterk verleden.

“White Owls” gaat dan ook lustig verder waar de andere singles stopten. De openingsriff heeft weer de nodige dosis metal in zich en ook de drums zou je eerder toewijzen aan het metalgenre. Maar vanaf dat zanger Jason Cruz invalt, schakelt “White Owls” in punkrockmodus. Cruz zingt wederom heel snedig en met heel veel overtuiging. De afwisseling tussen metal en punkrock is het handwerk geworden van de punkers uit Simi Valley en ze surfen lekker verder op deze golf.

Dead Rebellion verschijnt op 5 april via Fat Wreck Chords en markeert de tiende langspeler. Op vrijdag 2 augustus staan ze op het punkrock festival Brakrock in Duffel.

Website / Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Strung Out - "New Gods"

Strung Out, opgericht in 1989 in Simi Valley, Californië, heeft een indrukwekkende carrière opgebouwd die zich uitstrekt over meer dan drie decennia….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.