Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lizzy McAlpine – “I Guess”

© baeth

Vanuit de buitenwijken van Philadelphia baande de Amerikaanse Elizabeth Catherine McAlpine, ofwel Lizzy McAlpine, zich een weg richting de schijnwerpers. Hoewel een muziekopleiding aan Berklee niet meteen de verwachtingen van de jonge artieste wist in te lossen, liet ze haar droom niet zomaar vervagen. McAlpine richtte zich op sociale media, deelde haar liedjes via die weg met wie het ook maar wilde horen en wist zo een sterke fanbase op te bouwen. Debuutplaat Give Me A Minute kon al op aardig wat aandacht rekenen, maar het was opvolger five seconds flatmet daarop haar grote hit “ceilings” die de carrière van de zangeres een gigantische boost gaf. Na titeltrack “Older” krijgen we met “I Guess” de tweede single van een nieuw album.

We lijken binnen te kijken in de slaapkamer van Lizzy McAlpine terwijl ze op een regenachtige avond wat op haar gitaar ligt te tokkelen. De minimale instrumentatie zorgt ervoor dat de focus volledig op de storytelling komt te liggen, iets waar de artieste bekend om staat. Geleidelijk aan voegen strijkers en andere subtiele geluiden zich bij het geheel en ontpopt het ingetogen liedje zich tot een meer kamervullende compositie. ‘I guess it’s all about trying / To love someone you’ve never met’, klinkt het en daarmee tikt McAlpine naar goede gewoonte ook de emotionele snaar aan. Een epische, instrumentale bridge zorgt voor een absoluut hoogtepunt, waarna de rust langzaam maar zeker terugkeert. Met “I Guess” brengt de Amerikaanse ons alweer een fijne single die helemaal in het verlengde ligt van wat we eerder al van haar hoorden.

Op 5 april verschijnt Older, de derde langspeler van Lizzy McAlpine. Wie de Amerikaanse singer-songwriter aan het werk wil zien, kan dat op 13 oktober in Vorst Nationaal en op 15 oktober in de Amsterdamse AFAS Live.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

652 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Lizzy McAlpine - Older (★★★★): Kleurrijke tranen

Dat je geen diploma van een hoog aangeschreven muziekopleiding nodig hebt om het te maken, bewijst de Amerikaanse Lizzy McAlpine. De vierentwintigjarige…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lizzy McAlpine - "Older"

De 24-jarige Lizzy McAlpine groeide op in de buitenwijken van Philadelphia en begon met het schrijven van liedjes op de middelbare school….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Noah Kahan - “Forever”

Het is zeker geen geheim dat je op dit moment niet om Noah Kahan heen kan: “Stick Season” staat overal te gloeien…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.