Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lizzy McAlpine – “Older”

© baeth

De 24-jarige Lizzy McAlpine groeide op in de buitenwijken van Philadelphia en begon met het schrijven van liedjes op de middelbare school. Echter was haar studie periode niet een hele succesvolle, want na een jaartje Berklee College of Music was ze er wel klaar mee. Toch gaf ze de hoop om zangeres te worden niet op en begon TikTok- en Instagram filmpjes te maken van haar eigen geschreven werk en met succes. In een razendsnel tempo groeide haar fanbase en na het uitbrengen van haar debuutalbum Give Me a Minute kreeg ze de aandacht die ze geheel op eigen kracht voor elkaar had gekregen. Met de basis van poëtische liedjes bouwde ze gestaag verder aan haar succes en in 2022 bracht ze haar tweede album five seconds flat uit met daarop haar grote hit “Ceilings“.

Na het grote succes van five seconds flat trok McAlpine zich terug om nieuwe liedjes te gaan maken. Heel even kwam ze terug uit haar schrijfbubbel om een liedje op te nemen met Noah Kahan, maar de focus lag op het schrijven van een derde album. Vandaag was daar de bevestiging van het album Older met de daarbij horende single. En dat is er eentje. Gewapend met alleen een piano bezingt McAlpine over de groei die ze als persoon heeft doorgemaakt in de afgelopen drie jaar. Onlangs vertelde ze terug wou naar de basis van het schrijven van liedjes wilde gaan. En dat is goed te horen op “Older” want alles is kraakhelder en wordt in pure schoonheid gebracht. Het nummer begint met zachte maar mooie pianoakkoorden, waarbij de majeur en mineur noten elkaar afwisselen. Wanneer de zang van McAlpine erin valt, voelt het als een warme jas en doordat het zo uitgekleed gespeeld wordt komt haar stem nog beter tot zijn recht. Als je heel goed luistert, hoor je het gekraak van het krukje waar McAlpine op zit te spelen. In het tweede deel en het laatste deel van het nummer gaat ze dieper in op het ouder worden en over de tegenslagen die een mens soms moet weerstaan. Vooral tegen het einde voel je dat ze het lastig heeft gehad met het zo snel opgroeien en omgaan met succes. 

Op 5 april gaan we zien of de verdere liedjes op Older ook zo wonderschoon zijn. De verwachtingen zijn hooggespannen. 

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

89 posts

About author
De Nederlandse muziekbibliotheek uit Utrecht. Dol op singer-songwriters en de Nederlandse taal.
Articles
Related posts
Features

Record Store Day 2024: Tien releases om naar uit te kijken

Zaterdag 20 april is het alweer Record Store Day; de dag waar menig liefhebber van vinylplaten en alles wat ermee te maken…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Lizzy McAlpine - Older (★★★★): Kleurrijke tranen

Dat je geen diploma van een hoog aangeschreven muziekopleiding nodig hebt om het te maken, bewijst de Amerikaanse Lizzy McAlpine. De vierentwintigjarige…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lizzy McAlpine - "I Guess"

Vanuit de buitenwijken van Philadelphia baande de Amerikaanse Elizabeth Catherine McAlpine, ofwel Lizzy McAlpine, zich een weg richting de schijnwerpers. Hoewel een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.