Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dustin Kensrue – “High Scalers”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Een maand geleden stond Kensrue nog met zijn band Thrice het stof uit onze oren te blazen in Trix. Het twintigjarig jubileum van The Artist In The Ambulance werd uitgebreid gevierd door het album integraal te spelen. Een paar dagen voor het optreden had hij zijn nieuwste soloalbum aangekondigd. Dit nieuws ging gepaard met de release van “Death Valley Honeymoon”, een countrysong die een eerbetoon is naar zijn grootouders. Het toonde wederom de veelzijdigheid van Dustin Kensrue aan; harde hardcore met zijn band, akoestische country deuntjes solo.

“High Scalers” is de tweede single van het aankomende album, Death Valley Honeymoon. Geïnspireerd door enkele van Marty Robbins’ oude gunslinger-deuntjes, heeft Kensrue het perfecte evenwicht gevonden in een ingetogen intensiteit voor “High Scalers”. Terwijl Kensrue locaties en landschappen verkende ter inspiratie van het album, passeerde hij aan een monument buiten Hoover Dam ter ere van de vele mensen die het bouwen ervan niet hebben overleefd. ‘They died to make the desert bloom’ herinnert Kensrue zich. ‘Ik heb me verdiept in de constructie van de dam en werd vooral gefascineerd door de ‘high scalers’ die honderden meters boven de bodem van de canyon werkten en besloot hun een beetje extra lof te geven in de vorm van een lied.’ Muzikaal doet “High Scalers” denken aan de songs van het Earth onderdeel dat Thrice bracht op The Alchemy Index. De akoestische gitaren voeren de boventoon en het Americana-genre neemt je mee naar het Zuidwesten van Amerika. Diep in de woestijn met alle instrumenten die daar thuishoren: een staande contrabas, een steel-pedal gitaar en natuurlijk de ietwat schorre stem van Dustin Kensrue.

Desert Dreaming verschijnt op 5 april via BMG.

Website / Instagram / Facebook / X (Twitter)

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Dustin Kensrue - Desert Dreaming (★★★½): Als een cowboy door het Zuidwesten van Amerika

Dustin Kensrue, bij velen bekend als de frontman van de posthardcoreband Thrice, heeft zich gedurende bijna twee decennia ook laten gelden als…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dustin Kensrue - "Death Valley Honeymoon" (feat. Cat Clyde)

Volgende week zaterdag zal Dustin Kensrue met zijn Thrice het monumentale The Artist In The Ambulance integraal vertolken in een uitverkochte Trix….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.