Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cola – “Bitter Melon”

© Craig Scheihing

Cola kwam in 2022 ten tonele met hun goed ontvangen debuutalbum Deep in View. Het Canadese trio kon op positieve recensies rekenen binnen zowel het postpunkpubliek als de ruimere indiescene. Leden Tim Darcy (ook bekend van zijn solowerk) en Ben Stidworthy verdienden eerder al hun pluimen met voorafgaande band Ought. Hun muziek behandelt ietwat donkere thema’s zoals eenzaamheid en angststoornissen, echter laten hun nummers vaak een sussende en ontspanning indruk na. Momenteel is er nog geen nieuw album in het vooruitzicht, maar de band is wel terug met een nieuwe single.

“Bitter Melon” lijkt een duidelijke voortzetting van hun broeierige speelstijl op Deep in View, hoewel dit nummer een wel erg vrijblijvende indruk nalaat. De instrumentatie is wederom vrij minimalistisch zoals te verwachten is van de band en Darcy praat het nummer op zijn gemak vol. Een beetje Car Seat Headrest op een heel laag pitje; de losbrekende gitaar op het einde laat ook geen sterke indruk na. Het is dus afwachten of er nog wat spannenders uit de bus komt.

Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Murdock & Ruth Royall - "Cola"

Ook in volle voorbereiding naar de festivalzomer met daarin zijn eigen festival Rampage Open Air over twee weken, vindt Murdock nog tijd…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Protomartyr, Cola, Meridian Brothers en meer moois naar Leffingeleuren 2022!

Leffingeleuren keert in september eindelijk weer in oude vorm terug. Nadat het festival in en rond De Zwerver het afgelopen jaar nog…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.