Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lauren Mayberry – “Change Shapes”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Het is een fenomeen dat frontmannen of -vrouwen hun ei niet helemaal kwijt kunnen bij hun band, dus dan ook maar op eigen houtje hun horizonten verkennen. Ook Lauren Mayberry maakt zich daar schuldig aan, want nadat CHVRCHES even op pauze ging, duurde het niet heel lang voordat ze met een eerste solosingle op de proppen kwam. Echt concrete plannen zijn er vooralsnog niet, maar met “Are You Awake?” en “Shame” kregen we wel al twee uiteenlopende voorsmaakjes te horen van wat een eerste eigen project zou kunnen zijn.

Ook het derde “Change Shapes” ligt wederom in een ietwat ander laantje dan haar voorgangers, al blijft de rode draad vanzelfsprekend altijd het herkenbare stemgeluid van Mayberry zelf. Deze recentste creatie lijkt uiteindelijk vooral op een afgeslankte versie van iets dat evengoed uit het vuistje van CHVRCHES had kunnen komen. Het nummer hangt namelijk aan elkaar met een elektronische bewerkte basslijn en een beatje, dat mede door de stem van de zangeres, wat donker doch schattig overkomt. Erg toegankelijk dus, maar er is niet per se iets dat ervoor zorgt dat “Change Shapes” er echt uitspringt. Lauren Mayberry lijkt bij deze dus een doorsnee elektropopnummertje te hebben gemaakt. Tof, maar niet speciaal.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2150 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lauren Mayberry - "Shame"

Nu CHVRCHES het tienjarig jubileum van debuutplaat The Bones of What You Believe uitgebreid heeft gevierd, kan frontvrouw Lauren Mayberry zich eindelijk voluit…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single CHVRCHES - "Talking In My Sleep"

Het ziet er niet naar uit dat we in de nabije toekomst een nieuw album van CHVRCHES moeten verwachten, want frontvrouw Lauren…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single CHVRCHES - "Manhattan"

CHVRCHES is al een decennium een middelgrote naam in het elektropopgenre en dat heeft het drietal voor een groot deel te danken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.