Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lauren Mayberry – “Shame”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Nu CHVRCHES het tienjarig jubileum van debuutplaat The Bones of What You Believe uitgebreid heeft gevierd, kan frontvrouw Lauren Mayberry zich eindelijk voluit op haar solocarrière toespitsen. Met dat nieuwe project tourt ze op dit eigenste moment zelfs al door Europa, maar echt veel materiaal liet ze vooralsnog niet op de wereld los. Eerder dit jaar was er al een single in de vorm van “Are You Awake?“, een nummer dat nu gezelschap krijgt van “Shame”. Details rond een album zijn er  weliswaar nog niet, al houdt dit nummer ons sowieso wel eventjes zoet.

Waar die vorige creatie nog in de lijn lag van CHVRCHES, gaat ze met deze “Shame” toch de ietwat ruwere kant op; denk genre Paramore. Zo hangt het nummer aan elkaar met gitaarflarden en een soort angstaanjagende elektronica, met daarover dan het herkenbare stemgeluid van Mayberry zelf. De single kruipt met andere woorden binnen de kortste keren onder je huid, met als gevolg dat de Britse weet te intrigeren, maar ook mateloos kan boeien binnen dit nieuwe genre. Het voelt fris en vertrouwd tegelijk, een combinatie die dankzij deze “Shame” smaakt naar meer.

Op woensdag 11 oktober staat Lauren Mayberry in de Melkweg in Amsterdam.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2043 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single CHVRCHES - "Talking In My Sleep"

Het ziet er niet naar uit dat we in de nabije toekomst een nieuw album van CHVRCHES moeten verwachten, want frontvrouw Lauren…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single CHVRCHES - "Manhattan"

CHVRCHES is al een decennium een middelgrote naam in het elektropopgenre en dat heeft het drietal voor een groot deel te danken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.