Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Black Keys – “This Is Nowhere”

© CPU – Mathias Verschueren

De Amerikanen Dan Auerbach en Patrick Carney, beide goed voor vijftig procent van The Black Keys, staan op het punt hun twaalfde studioalbum Ohio Players de wereld in te sturen. De gigantische golf waar de band een tijd lang op heeft gesurft, denk maar aan grote hits als “Lonely Boy” of “Howlin’ For You”, lijkt stilaan te verkleinen, maar dat wil niet zeggen dat ze nu geen goede muziek meer maken. Een duidelijk bewijs daarvan was de eerste, vrolijk retro klinkende single “Beautiful People (Stay High)“, die ons toch opnieuw deed uitkijken naar nieuw werk van het duo. Er viel daarop trouwens een samenwerking met Beck op te merken en het blijkt nu dat de agenda’s niet alleen naast elkaar werden gelegd voor die ene gelegenheid, maar ook voor de productie van het derde brokje van de nieuwe langspeler, “This Is Nowhere”.

Het lied trapt af met een vettige, veelbelovende gitaar waardoor het even lijkt of we iets anders gaan te horen krijgen dan de vorige twee nummers, maar al snel schemert een duidelijk ‘The Black Keys’-licht door de ruwheid heen. De band beloofde een vrolijke feestplaat en dat is wat we snel te horen krijgen op “This Is Nowhere”. Met wat handgeklap, een leuke riff en piano kleurt The Black Keys voor de rest mooi binnen de lijntjes, maar het levert daarmee zeker geen lelijke tekening af. Van de drie nieuwe deuntjes springt deze er het minste uit, maar wie van het vorige werk van de band hield, kan hier zeker niet tegen zijn.

Ohio Players ligt op 5 april in de rekken.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hinds - "Boom Boom Back" (feat. Beck)

Na het vertrek van bassiste Ade Martine en drumster Amber Grimbergen, is Hinds sinds december 2022 terug een duo. De oorspronkelijke oprichtsters…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Black Keys - Ohio Players (★★★★): Strike!

Als er een duo is dat al enkele jaren garant staat voor vettige blues- en garagerock die probleemloos in de mainstream past,…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Grandaddy - Blu Wav (★★★): Jason Lytle komt tot rust

Met Blu Wav laat Grandaddy na een stilte van zo’n zeven jaar opnieuw van zich horen. Het is de zesde studioplaat van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.