Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Library Card – “For The World Is Hollow”

© Ida Muhonen

Of Nederland op het Eurovisiesongfestival twaalf punten zal krijgen van België, dat mag Joost weten. Wat we wel weten, is dat we Rotterdammers van Library Card een mooie score willen toekennen voor “For The World Is Hollow”, de single die de eindsprint aantrekt alvorens de band hun debuutep Nothing Interesting releaset. Eerder verscheen “Well, Actually” al op onze radar en deze nieuwe single borduurt netjes verder op het geijkte pad.

Deze knappe post-punktrack, met een knipoog naar Whispering Sons, is doordrongen met venijnige drumpatronen en onconventionele gitaarstrofes die we ook aan experimentele bands als black midi zouden toeschrijven. Hoewel deze erg niche vergelijking, blijft Library Card een band die toegankelijk is voor een breder publiek. De typische indierockclichés worden vermeden zonder dat de dynamiek verzandt tot een kunstschoolproject. Verder is het vooral de sluimerende, donkere stem van Van Teylingen die zich probleemloos onder onze huid nestelt. De zinssnede ‘My deepest condolences – To everyone involved – And to everyone involved – My deepest condolences’ laat ettelijke vlekken op onze ziel achter.

Debuutep Nothing Interesting verschijnt op 15 maart. Library Card speelt op Best Kept Secret Festival en Wilde Weide Festival.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

145 posts

About author
Gediplomeerd cultureel ondernemer en manager als OENGER, functioneel analist als inkomstenbron.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Eerste namen voor Fifty Lab 2024 met onder andere Stella Rose, Library Card en Hypnosis Therapy!

De eerste echte warme zonnestralen mogen misschien wel op ons gezicht aan het schijnen zijn, muziek is er te vinden doorheen elk…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Library Card - "Well, Actually"

Onze noorderburen van Library Card uit het dystopische Rotterdam steken muziek in elkaar. En dat doen ze goed. Laat ons eerst de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.