Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Library Card – “Well, Actually”

© Ida Muhonen

Onze noorderburen van Library Card uit het dystopische Rotterdam steken muziek in elkaar. En dat doen ze goed. Laat ons eerst de vierkoppige band voorstellen: Lot Van Teylingen met de stem, Kat Kalkman speelt de basgitaar, Mitchell Quitz verzorgt de gitaar en Emre Karayalçin neemt plaats achter de drums. Library Card heeft met “Mirror Factory“, “Sunflowers” en “Cognitive Dissonance” al drie superbe singles ontsluierd en daar komt nu ook nog het epische “Well, Actually” bij. Net voor het aanbreken van de lente komt hun debuutep Nothing Interesting uit.

“Well, Actually” is een epos. Tijdens de eerste luisterbeurt wijzigden onze hersenhelften spontaan van kant en kwam er droogijs uit onze neus en mond gespoten. Het nummer begint met een scabreus muziekstuk dat onmiddellijk een hartslag veroorzaakt die onverantwoord hoog is. Even wanen we ons terug zestien jaar en komen we iemand tegen die way out of our league is, maar toch even met ons wil kletsen. Het voelt vooral heel beklemmend en ook zo klinkt de stem van Van Teylingen. De single vertelt ons over mensen die andere mensen tips en advies geven. Veel beginnende bands krijgen ongevraagd een consultatie voorgeschoteld door pedante alweters die vinden dat ze het zus of zo moeten aanpakken. Karayalcin mept zo hard op het drumstel dat we vermoeden dat hij elke maand naar de instrumentenboer moet reizen om nieuw materiaal te gaan scoren. We hebben oprecht medeleven met het legertje plectrums dat met Library Card het front inwandelt en compleet geradbraakt of zelfs ontzield weer huiswaarts moet keren. “Well, Actually” is een geweldige single diep verdoken in het slijk van de loopgraven en met zulk smeedwerk van muziekstukken gaan we waarlijk nog veel van hen horen.

Debuutep Nothing Interesting verschijnt op 15 maart. Library Card speelt op Best Kept Secret Festival en Wilde Weide Festival.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Eerste namen voor Fifty Lab 2024 met onder andere Stella Rose, Library Card en Hypnosis Therapy!

De eerste echte warme zonnestralen mogen misschien wel op ons gezicht aan het schijnen zijn, muziek is er te vinden doorheen elk…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Library Card – “For The World Is Hollow”

Of Nederland op het Eurovisiesongfestival twaalf punten zal krijgen van België, dat mag Joost weten. Wat we wel weten, is dat we…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.