Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jean Dawson – “New Age Crisis”

Genreloos zijn is de droom van heel wat artiesten, maar niet iedereen heeft de aanleg om dat te kunnen bewerkstelligen. Jean Dawson heeft het wel in zich zitten en dat maakt hem ook tot een van de meest interessante artiesten in de hiphop. Als rapper begon de Amerikaan zich een weg te banen in een wereld waar generieke deuntjes en commercieel succes de belangrijkste pijlers vormen. Het album CHAOS NOW* uit 2022 sprankelde van ambitie en was voor Dawson een eerste geslaagde stap richting een dynamische sound. Op zijn nieuwe project BooHoo wil hij die lijn verder zetten en dat lijkt te lonen. Eerste single “New Age Crisis” is in elk geval allesbehalve een crisis van een nummer.

Een hyperactieve pianodeun opent “New Age Crisis” en even lijkt het alsof Jean Dawson zijn meest virtuoze zelve naar boven haalt. Schijn bedriegt niet, maar Jean Dawson laat wat later toch ook andere, hardere invloeden spreken. Het refrein is groots uitgespeeld, komt lekker binnen en geeft het nummer wat meer pit. Als zanger bewijst Jean Dawson niet alleen zijn gevoel voor flow, maar ook voor harmonie en melodie. Echt openbreken doet “New Age Crisis” tegen het einde wanneer Dawson iets ruiger durft te gaan. In zijn geheel voelt “New Age Crisis” als de introductie voor de nieuwe Jean Dawson-sound en daar zijn we helemaal klaar voor!

Op zaterdag 18 mei staat Jean Dawson als voorprogramma van Lil Yachty in de Ancienne Belgique te Brussel. Zijn nieuwe album BooHoo verschijnt morgen.

Instagram / Facebook

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2035 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
2022FeaturesUitgelicht

De 20 mooiste albumhoezen van 2022

Het is bij albums nooit de bedoeling om ’the book by its cover te judgen’, maar dat is toch precies wat we…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jean Dawson - "SICK OF IT*"

Fan van iets ruigere hiphop? Dan is Jean Dawson ongetwijfeld spek voor je bek. De laatste twee jaar is de Mexicaan-Amerikaan uitgegroeid…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.