Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single DIIV – “Soul-net”

© CPU – Peter Verstraeten

Met een tour doorheen Europa in het verschiet was het al even duidelijk dat er iets te gebeuren stond rond DIIV, maar sinds enige tijd is het ook officieel: binnen een paar maanden ligt er met Frog in Boiling Water een nieuwe plaat in de rekken. Een plaat die je overigens sneller dan verwacht lijkt te kunnen ontdekken, want woensdagavond maakt het viertal zijn opwachting in de Ancienne Belgique. Een nummer dat we daar al zeker lijken te gaan horen, is “Brown Paper Bag“, de comebacksingle waarmee de Amerikanen hun vertrouwde geluid nog wat verder wisten uit te diepen. Een lijn die vandaag overigens ook wordt doorgetrokken in het nieuwe “Soul-net”.

Opnieuw staat er meer dan vier minuten op de klok, dus dan weet je al bij aanvang dat DIIV je wederom zal trachten mee te slepen in zijn shoegazy wereldje. Dat lukt met “Soul-net” zelfs nog net iets beter dan vorige keer, daar de opbouw nog ietsje intenser in elkaar zit. Denk aan een soort ruwe Cigarettes After Sex, waarin de zeemzoete stem van frontman Zachary Cole Smith steeds meer wordt weggevaagd door schurende, doch dromerige riffs. Qua stramien zou je puur op papier kunnen zeggen dat “Soul-net” traag, maar gestaag voortkabbelt, maar net doordat DIIV zoveel emotie en intensiteit in zijn geluid weet te steken, slaagt de band erin om je helemaal mee te slepen in zijn verhaal. Een warm dekentje dat onder je huid kruipt; op het eerste zicht een contradictio in terminis, maar bij de Amerikanen gewoon de werkelijkheid.

Op woensdag 6 maart staat DIIV in de Ancienne Belgique te Brussel. Op 24 mei verschijnt vierde album Frog in Boiling Water.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2120 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single DIIV - "Frog In Boiling Water"

De kogel was al even door de kerk: DIIV komt over een maand met een nieuw album. In maart stonden de New…
InstagramLiveRecensies

DIIV @ Ancienne Belgique (AB): Koortsdroom

‘Let the music guide you; transform you. This performance will change you profoundly forever’. DIIV wist hoe ze gisteren de toon moest…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single DIIV - "Brown Paper Bag"

De laatste paar weken hulde DIIV zich in een sluier van mysterie. Dat er iets nieuws van de Amerikaanse shoegazeformatie zat aan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.