Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single DIIV – “Brown Paper Bag”

© CPU – Peter Verstraeten

De laatste paar weken hulde DIIV zich in een sluier van mysterie. Dat er iets nieuws van de Amerikaanse shoegazeformatie zat aan te komen, was dus wel duidelijk. Zeker met een Europese tour in maart, maar wat dat dan precies zou zijn, bleef een lang uitgerekt raadsel. Tot vandaag, want de Amerikanen hebben heel wat goed nieuws te verkondigen. Op 24 mei brengt het DIY-viertal uit New York zijn vierde album Frog in Boiling Water uit. De gebruikelijke formule gooide de band alvast niet overboord, want op “Brown Paper Bag” pikt ze de draad van vorige album Deceiver weer op.

Het is heerlijk wegdromen op “Brown Paper Bag”. Al van bij de meet slorpt DIIV je met haar shoegazy-sound op in haar wereld, die doorheen de jaren toch al wat meer kleuren is beginnen krijgen. Een gitzwart randje blijft desondanks ook op deze creatie aanwezig, wat het melancholische gevoel alleen maar vergroot. Meeslepende gitaren en een aanwezige bas als ondertoon gidsen je als luisteraar doorheen het nummer. Op het einde durven de leden te bezweren en laten ze vooral het instrumentale spreken, wat goed weet uit te pakken. DIIV is terug met haar vertrouwde geluid en daar zijn we voorlopig heel blij mee.

Op woensdag 6 maart staat DIIV in de Ancienne Belgique te Brussel. Op 24 mei verschijnt vierde album Frog in Boiling Water.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2035 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single DIIV - "Frog In Boiling Water"

De kogel was al even door de kerk: DIIV komt over een maand met een nieuw album. In maart stonden de New…
InstagramLiveRecensies

DIIV @ Ancienne Belgique (AB): Koortsdroom

‘Let the music guide you; transform you. This performance will change you profoundly forever’. DIIV wist hoe ze gisteren de toon moest…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single DIIV - "Soul-net"

Met een tour doorheen Europa in het verschiet was het al even duidelijk dat er iets te gebeuren stond rond DIIV, maar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.