Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lamplight – “Lamplight”

© Joshua H. Chang

Lamplight, de band van Ian Hatcher-Williams bereidde zijn fans reeds in 2023 voor op de debuutplaat met vooruitgeschoven singles “Call Your Mom” en “House Rules“. In 2024 bracht de West-Virginia native vervolgens al de mooie single “Confrontation” uit. De debuutplaat besloot hij naar zichzelf te noemen en nu krijgen we daar ook de titletrack van te horen. Het is de laatste song die de fans moet doen verlangen naar het volledige werk dat binnenkort uitkomt.

En Hatcher-Williams kent de kunst van het schrijven van mooie, zachte nummers die doen uitkijken naar meer muziek. Lamplight heeft echt niet veel nodig om met weinig instrumenten en beperkte kunde lieflijke muziek te componeren. Beperkte kunde is zeker niet slecht bedoeld want Hatcher-Williams weet echt een stabiele balans op te bouwen met die begrensde mogelijkheden. En dat is weinigen gegeven, een elegant liedje opbouwen dat toch bepaalde limieten heeft. “Lamplight” is eenvoudigweg een beetje gitaar, een schijntje piano en kalme drum. Op het achterplan van de song horen we nog enkele noten van blazers. Meer is het niet. Tel hierbij de lichtelijk valse noten die Hatcher-Williams zingt en dit maakt het geheel gewoon af eigenlijk.

De eerste langspeler van Lamplight kan vanaf 8 maart tegen het licht gehouden worden.

Instagram / Bandcamp

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Lamplight - "Confrontation"

Lamplight is de band van Ian Hatcher-Williams uit West-Virginia. Hatcher-Williams groeide er op in een sekte, verkaste naar New York en werkte…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.