Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Lamplight – “Confrontation”

© Joshua H. Chang

Lamplight is de band van Ian Hatcher-Williams uit West-Virginia. Hatcher-Williams groeide er op in een sekte, verkaste naar New York en werkte er als zelfstandige consultant, maar zocht zijn roots weer op in zijn geboortestaat. Hij trouwde er met zijn vriendinnetje van weleer en componeert nu muziek onder de naam Lamplight. De voorbije maanden werden de singles “Call Your Mom” en “House Rules” al de wereld in gestuurd. Nu komt daar de nieuwe track “Confrontation” bij.

“Confrontation” vertelt over aanvaringen die een mens kan meemaken in het op zich korte leven dat hem of haar gegund wordt. Hatcher-Williams geeft ons het advies om conflicten en schermutselingen uit de weg te gaan om zo in het beste geval alvast je gebit te sparen. Lamplight klinkt heel landelijk alsof de muziek gecomponeerd werd op een reusachtig maïsveld van Heritage Corn in West-Virginia. “Confrontation” begint met een kort stuk op cello en met gitaargetokkel. De drums van Adam Baber geven niet echt een ritme aan, maar zorgen voor een achtergrond waarop ordelijk gekliederd wordt door een viool, een vocoder en een slidegitaar. Dé kracht van het nummer zijn de verschillende instrumenten die elkaar de kans gunnen om kort op de voorgrond te komen zonder er een gewichtige wedstrijd rond te bouwen. We horen de invloeden van Crosby, Stills, Nash and Young en Nils Lofgren sterk door in de muziek van Lamplight. De stem van Hatcher-Williams klinkt dan ook nog eens zoals de stem van Nick Drake en het geheel van al deze instrumenten maakt van “Confrontation” een magnifieke song.

Lamplight brengt zijn gelijknamige debuut uit op 8 maart.

Instagram / Bandcamp

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

 

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lamplight - "Lamplight"

Lamplight, de band van Ian Hatcher-Williams bereidde zijn fans reeds in 2023 voor op de debuutplaat met vooruitgeschoven singles “Call Your Mom”…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.