Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kelly Jones – “Inevitable Incredible”

© CPU – Sven Michiels

De naam Kelly Jones is misschien niet bij iedereen gekend. Wanneer we nu zeggen dat Jones de zanger is van Stereophonics, gaan er al veel meer belletjes rinkelen. Veel zangers geraken graag nog een ei kwijt tijdens soloprojecten, en zo ook Kelly Jones. Jones bracht in 2007 al onder eigen naam Only The Names Have Been Changed uit, en vervolgde in 2020 met Don’t Let The Devil Take Another Day. Waar Stereophonics vooral het hardere werk niet schuwt, is Jones solo vooral een stuk bedachtzamer.

Met “Inevitable Incredible” brengt Jones een nieuwe single uit en wordt er voortgegaan op het rustigere, zachtere elan. Wanneer de song aanvangt zijn op de achtergrond de baren en de golven van de zee te horen. Jones zet hierop een eenvoudig, maar heel knap pianostuk dat onmiddellijk beklijft. Jones zingt over een liefde die al dan niet verloren is gegaan, want dat wordt in het midden gelaten. Jones heeft hiervoor de karakteristieke, warme stem die collega’s zoals Harry Styles en zelfs Robbie Williams ook hebben. Het nummer duurt langer dan vijf minuten en elk moment wordt er een uitbarsting verwacht. Jones laat het echter zo ver niet komen, en laat nu net dat een ongelooflijke meerwaarde zijn aan de song. De nieuwe single straalt een bepaalde tristesse uit waar je als luisteraar nadien toch even van moet bekomen. Het is typisch een song die het publiek van een festivalweide in stille vervoering kan brengen, maar die toch wordt meegezongen door duizenden fans. Samengevat, Kelly Jones heeft alweer een knappe nieuwe single op zijn conto staan.

Op 3 mei brengt Jones de langspeler Inevitable Incredible uit.

Facebook / Instagram / X (Twitter) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

 

Related posts
AlbumsRecensies

Stereophonics - Oochya! (★★½): Pijnlijk langdradig

In 1997 stond de britpop op z’n hoogtepunt; Oasis kroonde zich met het megalomane Be Here Now tot de koning van de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Stereophonics - "Do Ya Feel My Love?"

Stereophonics surfte op de flow van britpop naar hun hoogtepunt eind jaren negentig en in het begin van de nillies. Met de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Stereophonics – “Chaos From The Top Down”

Stereophonics stond vorige zomer nog maar op Rock Werchter of ze zijn alweer terug met een nieuwe single. Frontman Kelly Jones zingt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.