Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Richard Thompson – “Singapore Sadie”

© CPU – Jan Van Hecke

Richard Thompson is zonder meer een van de allergrootsten binnen de Britse folkgeschiedenis. De gitarist en zanger stond aan de basis van Fairport Convention, bracht talloze soloalbums uit, maakte met zijn toenmalige vrouw Linda Thompson meerdere meesterwerken in de jaren zeventig en begin jaren tachtig en werd voor dat alles ook in 2011 geridderd. Met Ship To Shore, dat op 31 mei verschijnt, komt de Brit wederom met een nieuw soloalbum op de proppen.

“Singapore Sadie” is de eerste single van dat nieuwe album en klinkt nog altijd heerlijk vintage Thompson. De single opent met epische violen en een meeslepende elektrische gitaar met een zeer clean geluid. De door de jaren heen nog dieper geworden stem van de Brit draagt bij aan de piraatachtige sfeer van zijn folkrock, die naar het einde toe steeds intenser wordt, maar nooit in een onnodige overdrive gaat. Met “Singapore Sadie” doet Richard Thompson ons simpelweg heel hard uitkijken naar de release van het nieuwe album.

Ship To Shore verschijnt op 31 mei.

Facebook / Instagram / X (Twitter) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

450 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
LiveRecensies

Festivalverslag: Dranouter dag 3

Dag 3, we ontwaken uit ons ditmaal ietwat frissere campingtentje om de weide op te trekken. Over die festivalweide trouwens; deze is,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.