Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Priceduifkes – “Dirty Dancing”

© CPU – Senne Houben

Voor een twintigjarig jubileum mag je al eens zot doen. The Priceduifkes viert het zo bijvoorbeeld met een tour doorheen Japan samen met Equal Idiots en een zesde album Dancing Dirty dat later deze maand verschijnt. In januari stelde de groep “Hot Tub” al aan ons voor. Vandaag mogen we kennis maken met de titeltrack van het album, al zijn de woorden voor de gelegenheid van plaats gewisseld, met “Dirty Dancing” als resultaat. En nee, het nummer is geenszins een verwijzing naar de eighties dansfilm met dezelfde naam.

‘Priceduifkes pur sang’ is de beste manier om de nieuwe single te beschrijven. De klassieke sound van Kempenpunk, die de groep per slot van rekening zelf heeft vormgegeven, komt helemaal terug naar boven. Ook qua inhoud is er terug naar de bron gekeerd. Frontman Ricky D lijkt ons te katapulteren naar de zaal van een anoniem jeugdhuis. We drinken samen een tango, oftewel een pintje met een scheut grenadine, en begeven ons op de plakkerige dansvloer. Jeugdige onbezorgdheid is de rode draad die doorheen het lied loopt; daarmee is het ook meteen een nostalgische terugblik op de twintigjarige carrière van de groep. Om het plaatje af te maken zijn er voor de kenners nog enkele verwijzingen naar eerder werk doorheen het nummer gestrooid. Met “Dirty Dancing” brengt The Priceduifkes een oprechte ode aan de benauwde podia van jeugdhuizen en clubjes die over het hele land bezaaid liggen.

Dancing Dirty verschijnt op 23 maart. Datzelfde weekend speelt de groep twee shows in Trix en AB. The Priceduifkes valt daarnaast ook nog te bezichtigen op tal van andere gelegenheden en festivals. Een overzicht is terug te vinden op hun Facebook.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Retie Rockt 2024: Loeihard zonder adempauze

Dat ze in de Kempen bekend zijn met het meer stevige gitaarwerk, is al langer bekend. Dat ze daar graag festivals organiseren…
InstagramLiveRecensies

Gladiolen 2024 (Festivaldag 1): Hondenweer, uitgelaten sfeer

Overstromingen in Noord-Frankrijk, code oranje in Luik, geel in Limburg en ook in de Kempen is het hondenweer. Niet meteen hetgeen waar…
LiveRecensies

The Priceduifkes & Equal Idiots @ JK 't Hoekske: Idiootgoed prijsschieten

‘Okaerinasai’, of gewoon op z’n Vlaams ‘welkom thuis’. De mannen van The Priceduifkes en Equal Idiots vertoefden afgelopen maand in het altijd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.