Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Elbow – “Balu”

© CPU – Joost Van Hoey

Eind vorige maand doorbraken Guy Garvey en zijn Elbow de stilte met de eerste vonk nieuwe muziek sinds vorige langspeler Flying Dream 1 uit 2021. Die vonk was natuurlijk bedoeld als prelude voor het vuurwerk dat we op 22 maart mogen verwachten in de vorm van nieuwe plaat Audio Vertigo, een album dat, als we mogen afgaan op de eerste singles, wel eens een heel andere kant van de Britrockers zou kunnen laten horen. Het Elbow van 2024 klinkt namelijk verassend snedig en dansbaar.

Net als “Lovers’ Leap” springt nieuweling “Balu” gezwind van het startblok het muzikale zwembad in, deze keer met een instrumentale intro van dreunende bassen en naar de jaren tachtig refererende toetsen. Je zou bijna denken dat je naar een nieuwe worp van Editors aan het luisteren bent, tot de karakteristieke warme stem van Garvey ons er van weet te overtuigen dat we nog steeds in vertrouwde wateren dobberen. De golven zijn gewoon iets woeliger dan doorgaans het geval is met deze band. De metaforische tekst van Guy Garvey die flirt met het dreunende van de instrumentatie zorgt voor een nummer dat weliswaar een iets scherper randje heeft dan we gewoon zijn van de band, maar toch nog steeds de elementen bevat die Elbow zo geliefd maakt bij het grote publiek. Iets over de helft schakelt “Balu” nog een versnelling hoger, door koperblazers in de mix te introduceren en richting een energiek slot te werken.

Voorlopig heeft Elbow nog geen Belgische data op de kalender, maar de eerste singles van Audio Vertigo laten duidelijk nu al het beste vermoeden voor toekomstige passages van de band op Belgische podia.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Elbow - AUDIO VERTIGO (★★★★): Nooit te oud om te groeien

Er zijn zo van die bands die in België net iets groter zijn dan in het buitenland, en neen, dan hebben we…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Elbow - "Good Blood Mexico City"

Begin dit jaar doorbrak de groep rond Guy Garvey, beter bekend als Elbow, de radiostilte met een nieuwe single. Zo werd meteen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Elbow - "Lovers' Leap"

Het was een tijdlang stil rond Elbow, maar plotseling duiken de Britten, zoals vanouds, weer op. De groep rond Guy Garvey bestaat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.