Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single St. Vincent – “Broken Man”

© CPU – Ymke Dirikx

Je hebt artiesten die gewoon hun ding doen, en je hebt er die er altijd een kunstzinnig randje aan proberen toe te voegen. St. Vincent behoort zonder enige twijfel tot die laatste categorie, daar Annie Clark telkens een soort typetje uit haar mouw schudt. Voor MASSEDUCTION veranderde ze in een haast onuitstaanbare diva (overigens mooi in beeld gebracht in de mockumentary The Nowhere Inn), terwijl ze voor haar recentste Daddy’s Home terugkeerde naar het New York van de jaren ’70. Waarom normaal doen als het ook speciaal kan? Het lijkt ook voor haar aanstaande plaat het motto te zijn, want in de aanloop naar de release van de eerste single van All Born Screaming postte de Amerikaanse fragmenten van haar hardere escapades, “Broken Man” volgt dat stramien.

Waar die nieuwste creatie eerst nog wat richting een elektronischere wereld lijkt te neigen, krijg je steeds meer in de smiezen dat het rockkantje van St. Vincent om de hoek loert. Drums en een erg ruwe riff rollen sporadisch de rode loper uit, maar tegen de helft zijn we helemaal vertrokken. ‘Who the hell do you think I am’, zingt Clark terwijl de riffs het helemaal overnemen. Een soort ruwe chaos kleurt “Broken Man”, waardoor het nummer ook steeds meer richting grunge begint te leunen. Echt buiten de lijntjes kleuren doet de Amerikaanse weliswaar niet, maar aan de hand van dit voorsmaakje wordt wel duidelijk dat All Born Screaming een ruigere kant van St. Vincent zal herbergen; iets wat we alleen maar kunnen toejuichen.

All Born Screaming verschijnt op 26 april. Op vrijdag 7 juni staat St. Vincent op Best Kept Secret.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2205 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret 2024 (Festivaldag 1): Kleur bekennen

Begin juni wordt in Nederland naar goede gewoonte Best Kept Secret gehouden. Met een aangenaam zonnetje kon het festival kort na de…
InstagramLiveRecensies

St. Vincent @ De Roma: Succesvol terug naar de roots

St. Vincent, het muzikale alter ego van de Amerikaanse Annie Clark, kun je gerust een muzikale kameleon noemen. Na tussenstops bij onder…
AlbumsFeatured albumsRecensies

St. Vincent - All Born Screaming (★★★★): Industriële en oprechte rouwverwerking

De dood en rouwen, we worden er allemaal door geconfronteerd op meerdere momenten in ons leven en die concepten inspireerden St. Vincent…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.