Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single REINES – “Sophomaniac”

© Aline Deruytter

Als je op zoek bent naar een nummer om je dag goed mee te beginnen, dan is “Sophomaniac” van REINES precies wat je nodig hebt. Met zijn catchy deuntjes en zonnige vibe is het de perfecte soundtrack om de lente te verwelkomen en je te laten meeslepen door de onweerstaanbare energie van deze Gentse/Antwerpse band. REINES is een muzikaal duo bestaande uit Loïc Van Weyenberg en Lissa Staepels, die tijdens liveoptredens uitgroeit tot een vijfkoppige band. De muziek is een verfrissende mix van indierock en synthpop, met vleugjes dreampop die de luisteraar doet wegdromen naar de festivalzomer.

“Sophomaniac” wordt gekenmerkt door de dromerige stem van Lissa, die als een zomerse melodie de luisteraar in zijn greep houdt. En het refrein, dat je dansbenen los doet schudden, nestelt zich als een melodieus mantra in je hoofd en blijft daar nog lang naklinken. Het nummer bereikt een hoogtepunt door een heerlijke saxofoon op het einde! In 2021 nam REINES deel aan de voorrondes van de Sound Track wedstrijd, onder andere met het nummer “Daisy”. Drie jaar later blijven ze na “Cider and Aspirins” en “(I Wanna) Get Out” gestaag hun muzikale horizon verbreden.

Je kan REINES nog zien op 27 maart in de Persona in Brugge en op 29 maart in Cultuurcentrum Evergem.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single King Hannah - "Davey Says"

We kunnen ons het eeuwig blijven afvragen, maar iets aan cafés en barretjes moet een bepaalde aantrekkingskracht hebben dat voor muzikanten bijna…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingles Mallory Hawk - "All Your Troubles" & "Run Until They Catch You"

Mallory Hawk draait al even mee in het muziekwereldje. Ze nam de rol van frontvrouw op zich in postpunkband Customer, en is…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cloud Nothings - "Silence"

Een kleine twee weken voor de release van hun achtste studioalbum Final Summer, brengen de rockers van Cloud Nothings toch nog een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.