Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single REINES – “Daisy”

REINES

REINES is een Gentse/Antwerpse band gevormd door de jonge indiepopproducers Loïc en Lissa. De twee leerden elkaar kennen op school en niet veel later kwam daar dus een muziekproject van, waarin ze groovy synthpop en indierock doen samensmelten. De band deed eerder mee aan de Sound Track wedstrijd in 2021 waar ze er in de voorrondes in slaagden menig dansbenen los te gooien, onder andere op het nummer “Daisy”.

Na heel wat tijd in de studio brengen ze dat nummer nu uit als de tweede single van hun aankomende ep, volgend op debuutsingle “New Tune” dat gelanceerd werd begin oktober. Al klinkt de studioversie van “Daisy” vrij braaf, toch weet REINES een leuke melodie te brengen gehuld in een jasje van poprock. De sound lijkt geïnspireerd door The 1975 en Declan McKenna, met een catchy refrein door de aangename stem van zangeres Lissa. In het korte nummer komt er echter een weinig experimentele invalshoek en een gebrek aan pit naar voren. Iets wat we hopen dat de band toch meer kan brengen in volgende nummertjes.

Het is dus een beetje afwachten of REINES meer buiten de lijntjes zal kleuren op de rest van hun ep. Een releasedatum voor die plaat of volgende concertdata van de band zijn voorlopig nog niet bekend gemaakt.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Kaeto - "Good Morning"

Er komt de laatste tijd behoorlijk wat muzikaal talent uit Schotland. Denk bijvoorbeeld maar aan Joesef en aan TikTok-sensatie Katie Gregson MacLeod….
InstagramLiveRecensies

Bastille @ Vorst Nationaal: Popshow volgens het boekje

Bijna tien jaar na hun doorbraak met megahit “Pompeii”, vier albums en vele festivals later, lijkt de ster van Dan Smith en…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Christian Club - "Ignorance" (feat. Mattias De Craene)

Elk jaar trekt op Onze-Lieve-Heer-Hemelvaart de Heilig Bloedprocessie door de historische binnenstad van Brugge. De eveneens uit Brugge afkomstige band, met minstens…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.