Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Max Richter – “Don’t Go Away” (feat. Sparks)

Max Richter heeft als pianist en componist al ferm zijn stempel gedrukt op het gehele filmlandschap. De Brit schreef onder meer de soundtrack van The Leftovers, Mary Queen Of Scots en Ad Astra en dat is dan nog maar een heel selecte greep uit zijn oeuvre. Ook de score muziek voor het gloednieuwe Spaceman, dat binnenkort op Netflix te zien zal zijn, nam hij voor zijn rekening en wel met medewerking van de broeders Ron en Russel Mael, die we best van al kennen als de cultband Sparks.

“Don’t Go Away” is het nummer waarop Richter samenwerkt met de broers en dat ze is al meteen de moeite, want het lied duurt meer dan zeven minuten. Het opent met een beklemmend pianodeuntje, waarna Russel Mael zich erbij voegt en door in zijn lage register te zingen, bijdraagt aan de serene en tegelijk beklijvende sfeer. Door de lange duur en de nagenoeg voortdurende herhaling krijgt het nummer een transcendente lading, die halverwege nog wat verder in de hand wordt gewerkt door nadrukkelijk aanwezige elektronica. Theoretisch gezien was een combinatie van Max Richter en Sparks altijd een goed idee, en nu weten we dat dat ook in de praktijk zo is.

Max Richter: Facebook / Instagram / X (Twitter) / Website
Sparks: Facebook / Instagram / X (Twitter) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

447 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
Features

Record Store Day 2024: Tien releases om naar uit te kijken

Zaterdag 20 april is het alweer Record Store Day; de dag waar menig liefhebber van vinylplaten en alles wat ermee te maken…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…
LiveRecensies

Sparks @ Koninklijk Circus (Cirque Royal): Muziek waarop je kunt dansen

Met The Girl Is Crying In Her Latte bracht Sparks dit jaar een sterk album uit en om dat te vieren trok…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.