Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Maruja – “The Invisible Man”

Muziek maken die de luisteraar bij de keel grijpt; Maruja weet hoe dat moet. Het viertal uit Manchester is al een tijdje op onze radar en maakte meer dan een jaar geleden nog een verpletterende indruk tijdens hun show op Les Nuits Botanique. De roep naar een nieuwe ep of zelfs een debuutalbum klinkt al een tijdje vrij luid, maar Maruja lijkt helemaal geen haast te hebben. Hun kosmische blend van breakbeatpunk, noise en transcendente jazz slorpt de luisteraars regelrecht op in een wereld waar diversiteit en gruizig realisme schering en inslag zijn. Vandaag lost de band met “The Invisible Man” een nummer dat dat allemaal omvat.

In een vrolijke bui zal je niet vertoeven na het luisteren van “The Invisible Man”. Het nummer gaat immers over een thema dat nog net iets te vaak wordt onderbelicht; mentale gezondheid bij mannen. Maruja is erin geslaagd om die beladen inhoud op zo’n wijze te vertellen, waardoor het voor velen toch best herkenbaar en aangrijpend zal aanvoelen. De instrumentatie van “The Invisible Man” is minstens even fraai en ontstond, net zoals bij hun andere liedjes, volledig in een improvisatiesessie. Ook al volgen de nummers van Maruja vaak eenzelfde stramien, in herhaling vallen doet de band niet met “The Invisible Man”. De Britten gaan met deze nieuwe zes minuten lang door merg en been en blijven verbluffen.

Facebook / Instagram / Twitter (X) / Bandcamp

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2029 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep's van 2023

In het digitale tijdperk moet alles steeds sneller en urgenter gebeuren, vandaar dat de ep ook een belangrijker medium wordt om jezelf…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Maruja - "One Hand Behind The Devil"

De lucht wordt weer grijzer en de dagen opnieuw korter. Een betere timing voor een nieuwe Maruja-release had er niet kunnen zijn….
LiveRecensies

Maruja & Courting @ Les Nuits Botanique (Rotonde): Manchester boven Liverpool

Op de voorlaatste dag van Les Nuits had de Botanique een geniale postpunk double bill voor de fans in petto. Met Maruja…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.