Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FEVER 333 – “READY ROCK”

©CPU – Nathan Dobbelaere

FEVER 333 2.0 heeft de arena betreden en is al goed ingespeeld na hun debuut vorig jaar met “$wing“. De rock- en rapgroep heeft de band opnieuw opgebouwd nadat frontman Aaron Butler elk voormalig bandlid bedankte voor bewezen diensten. FEVER 333 heeft nu Brandon Davis op gitaar, April Kae op bas en achtergrondzang en Thomas Pridgen op drums. Het viertal wordt wel nog steeds aangevoerd door brulbroei en springveer Aaron Butler. FEVER 333 heeft weinig tot niks aan de formule veranderd. Zo staan ze bekend om explosieve liveoptredens en maatschappelijk geëngageerde teksten die de grenzen van genre en expressie overstijgen.

De bijna drie minuten durende single “READY ROCK” begint met een korte drumbreak voordat de energieke riffs de overhand nemen, terwijl Butler zichzelf als een opgeladen Duracell-konijn in de muziek stort. Die drumintro heeft ze integraal geleend van Led Zeppelins “Rock and Roll“. Het nummer barst van de typische agressie van FEVER 333, maar met hiphop nuances die iets meer bieden dan wat je misschien gewoon bent. “READY ROCK” is oprecht zo vers als maar kan: met een ongekende energie die je bij de keel grijpt en je meesleurt in een draaikolk van opwinding en rebellie.

Maandag staat FEVER 333 als voorprogramma van Enter Shikari in de Ancienne Belgique.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Enter Shikari @ Ancienne Belgique (AB): Plonsen in de metaverse

Dat er veel overeenkomsten zijn tussen dance en metal werd duidelijk toen Electric Callboy via Tekkno de Eurosong-hype oversteeg. Intussen is het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Enter Shikari - "Losing My Grip"

Enter Shikari en collaboraties, het is duidelijk een goed huwelijk. Met onder andere Wargasm, You Me At Six en Blackout Problems wisten…
InstagramLiveRecensies

Jera on Air 2023 (Festivaldag 2): Moshen in de modder

Jera on Air hoopte tijdens de tweede festivaldag, na het debacle van gisteren, op een herkansing. Ditmaal scoorde het maar net een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.