Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single DAMMIT – “Macho-Man”

Na een finaleplaats in De Nieuwe Lichting en een passage op ons hoogsteigen verjaardagsfeestje, laat DAMMIT vandaag een nieuw nummer op ons los. De dagen van hun eerste ep liggen al een tijdje achter ons, de Sint-Niklase postpunkgroep vaart heden ten dagen een nieuwe koers. Met “Overused” wisten ze ons in januari al te overtuigen dat we hen in het oog moeten houden, met “Macho-Man” bevestigen ze dat vermoeden eens te meer. De nieuwe single is daarnaast uitstekend om even alle opgekropte gevoelens los te laten.

Met “Macho-Man” krijgen we de groep te zien in hun zwaarste gedaante tot nu toe. De knoppen zijn deze keer volledig tot niveau elf opengedraaid. Het bewijs daarvan is vooral frontman Tristan Rombaut, die zijn stem geen greintje genade schenkt. De aanleiding voor al die agressieve energie? De frustraties van de groep over de belachelijke alfamannetjes die wel eens in het straatbeeld verschijnen. Dat het hoog zit, is vanaf de eerste seconde duidelijk. Rammende drums en loeiharde gitaren zorgen voor een verpletterend samenspel. De zang valt erg schor uit, maar past perfect bij de vunzige sfeer. Het slot wordt ingepalmd door een razendsnelle drumpartij, waarmee de single gevaarlijk dicht in de buurt komt van hardcorepunk. Live belooft “Macho-Man” alvast niets anders dan massa’s vonken en een paar gekneusde ribben op te leveren.

Instagram / Facebook

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
FeaturesMuzieknieuwtjes

Lokale Helden keert terug met een zesde editie!

Naar tweejaarlijkse gewoonte zet VI.BE opnieuw heel wat lokale muzikanten in de kijker tijdens Lokale Helden. Op 27 april worden in elke…
Muzieknieuwtjes

Dit zijn de 9 finalisten van De Nieuwe Lichting 2024!

Ook in 2024 zijn er nog altijd zekerheden in het leven. Het weer in januari is nog altijd verrassend koud, Tom Waes…
Muzieknieuwtjes

Dansende Beren viert feest met Ricky Bekstok en DAMMIT!

Zeg niet langer een gewoonte tegen een traditie, want ook dit jaar vieren we ons verjaardagsfeest opnieuw in ons vertrouwde berenhol BarBroos….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.