Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single DAMMIT – “Overused”

Het Oost-Vlaamse DAMMIT dook enkele jaren terug al eens op met een degelijke eerste ep, maar verdween nadien weer uit het zicht. In 2022 kwam er dan teken van leven in de vorm van een single, nu bijna twee jaar later hebben ze er met “Overused” ook een tweede telg bij. Met deze single is bovendien ook een nieuw project van de band op gang getrapt, want in samenwerking met Frank Rotthiers wil het viertal op For Another Realm ‘een open en blote analyse van het leven in al zijn facetten’ maken. Conceptueel klinkt dat vrij introspectisch en diepgaand, maar muzikaal is “Overused” vooral gewoon een moddervette rammer.

De band maakt dan ook op heel wat manieren duidelijk dat ze niet graag rond de pot draaien. De korte en agressieve bandnaam gaf dat wel al wat weg, maar de intro van “Overused” nog veel meer. Met een dikke baslijn aan een strak tempo is het namelijk al snel duidelijk dat er een bommetje zit aan te komen. Wonder boven wonder, dat bommetje komt er ook. Vanaf het eerste refrein dreunt de leadsingle van het nieuwe project zonder stoppen door, maar excelleert het vooral in zijn sinistere en ironische bijklank. Enkele jaren liveshows spelen en gestaag groeien als muzikanten heeft DAMMIT dus duidelijk deugd gedaan, want “Overused” bewijst dat ze het waard zijn om in de gaten te houden.

Benieuwd hoe de jonge relschoppers live klinken? Op 3 februari spelen ze op ons bloedeigen verjaardagsfeest, meer info vind je op de facebookpagina van het evenement.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

161 posts

About author
(Post)punkboy van de nieuwe generatie.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

DAMMIT - For Another Realm (★★★½): Volle gas vooruit

Postpunk beleeft nieuwe hoogdagen. Het afgelopen decennium schoten de nieuwe bands als paddestoelen tijdens een natte oktobermaand uit de grond, al moesten…
FeaturesMuzieknieuwtjes

Lokale Helden keert terug met een zesde editie!

Naar tweejaarlijkse gewoonte zet VI.BE opnieuw heel wat lokale muzikanten in de kijker tijdens Lokale Helden. Op 27 april worden in elke…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single PARKS - “Big Frog”

‘Breek de norm, breek de stilte’, is de poëtische slagzin van de relatief nieuwe Belgische band PARKS. De groep is deels voortgevloeid…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.