Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Strung Out – “New Gods”

© Rick Kosick

Strung Out, opgericht in 1989 in Simi Valley, Californië, heeft een indrukwekkende carrière opgebouwd die zich uitstrekt over meer dan drie decennia. De band staat bekend om zijn unieke mix van punkrock en melodische hardcore, waarbij complexe gitaarriffs en energieke drums samenkomen met doordringende teksten die zowel introspectief als maatschappijkritisch zijn. Grootgebracht en getraind in de stal van Fat Wreck Chords kreeg het vijftal dan ook altijd de nodige aandacht binnen het punkrockcircuit.

De tweede single van het aanstaande tiende album Dead Rebellion, “New Gods”, is emblematisch voor de doelgerichte, krachtige en tot nadenken stemmende punk die Strung Out al 35 jaar maakt. Met zijn snelle tempo, scherp gitaarwerk en opzwepende ritmes belichaamt het nummer de rauwe energie en de melodische finesse waar Strung Out bekend om staat. De tekstuele inhoud is doordrenkt van een gevoel van urgentie en reflecteert de turbulente tijden waarin we leven, waarin de strijd tussen hoop en wanhoop centraal staat. Toch straalt het nummer ook een sprankje optimisme uit, een herinnering dat zelfs te midden van chaos en verwarring, er ruimte is voor veerkracht en menselijke verbondenheid. Zanger Jason Cruz legt uit dat “New Gods” verwijst naar de dingen waar we voor leven, die ons door de dag heen helpen, elke dag weer.

Het tiende album van Strung Out, Dead Rebellion verschijnt op 5 april via Fat Wreck Chords. Op vrijdag 2 augustus staan ze op het punkrock festival Brakrock in Duffel.

Website / Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Strung Out - "White Owls"

Strung Out maakt al sinds mensenheugenis deel uit van de Fat Wreck-familie van Fat Mike en Erin Burkett. Ondanks dat de typische…
AlbumsFeatured albumsRecensies

NOFX - Double Album (★★★): Een afscheid met alle vertrouwde ingrediënten

In 2023 viert NOFX zijn veertigste verjaardag. Dat de band al heel wat kilometers op de teller heeft staan en de meest…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Less Than Jake - "Fat Mike's on Drugs (Again)"

Het is geen schande om Less Than Jake een van de grondleggers van de hedendaagse ska-punkbeweging te noemen. Opgericht in 1992 en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.