Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Footballhead – “Overthinking Everything”

© Snow Reyes/Julio Reyes

Ryan Nolen, de bezieler van Footballhead, heeft een band samengesteld die er samen voor zorgt dat binnenkort zijn eerste lp Overthinking Everything het levenslicht zal zien. Sinds vorig jaar werden reeds vier nummers uit hun kot gelaten. De laatste single, “Like A Blister” werd een maand geleden voor de leeuwen gegooid en nu is er dus “Overthinking Everything”. Deze nieuwe single zal de debuutplaat, waarop dertien nummers van de band uit Chicago zullen staan, afsluiten.

Footballhead doet niet opeens rare dingen met de nieuwe single. Het nummer is opnieuw goede collegerock die hopelijk zijn weg vindt of zal vinden naar de vele radiostations die de Amerikaanse universiteiten rijk zijn. De college kids zijn duidelijk het doelpubliek voor Footballhead en de muziek die de band maakt is echt op hun lijf geschreven. Het is geen diepzinnige poëzie en er zijn geen arrangementen waar zelfs Frank Zappa zou van duizelen. Integendeel, “Overthinking Everything” is simpelweg drie minuten toffe rockmuziek zoals gekend bij Marcy Playground en Fountains Of Wayne. Een simpele riff op de gitaar, een basisdrumritme, een tappende baslijn en een refrein dat vele duizenden kelen zullen willen meebrullen, meer is het niet. Rond het nummer hangt een cool sfeertje van American high schools waar iedereen een locker heeft in de gang en waar uiteindelijk de niet-aanvaarde, nieuwe jongen van de school toch het mooiste meisje mee naar het eindejaarsfeest krijgt. Beknopt is dit een leuke laatste single voor het grote werk wordt uitgebracht.

Het debuut Overthinking Everything wordt de wereld ingestuurd op 1 maart.

Instagram / Bandcamp

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Footballhead - "Like A Blister"

Footballhead is een jonge band uit Chicago rond spilfiguur Ryan Nolen. De groep bracht reeds de ep Kitchen Fly uit in 2022….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.