Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Footballhead – “Like A Blister”

© Snow Reyes/Julio Reyes

Footballhead is een jonge band uit Chicago rond spilfiguur Ryan Nolen. De groep bracht reeds de ep Kitchen Fly uit in 2022. Op de ep staan vier potige, plezant gebrachte nummers die alles samen net geen tien minuten duren. Toen spatte het speelgeluk al van de zwarte groeven van de eerste plaat. In 2023 werden er met “Tightrope” en “Habits” nog twee singles uitgebracht die op hetzelfde elan de harten van een skatepubliek trachtten te veroveren. En nu wordt nieuwe single “Like A Blister” de wereld ingestuurd, en dat als voorbode van die langverwachte eerste langspeler Overthinking Everything. 

“Like A Blister” heeft wel wat weg van de composities van Jimmy Eat World en blink-182, en Footballhead past eigenlijk best goed in het rijtje van deze grootheden. We zitten ook meteen in de sfeer van de films van Harmony Korine en Larry Clark. De single zou dan ook zeker passen op de soundtrack van films zoals Kids, Ken Park en Julien Donkey-Boy. In tegenstelling tot wat de titel van de aankomende lp doet vermoeden, is de verse single niet talloze keren overdacht voor het nummer op band werd gezet. “Like A Blister” is gewoon een toffe track van een band die er duidelijk veel plezier in vindt om nummers te schrijven en om op te treden. Twee minuten smetteloze leute. Meer moet het soms gewoon niet zijn!

Het eerste album van Footballhead wordt uitgebracht begin maart.

Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Footballhead - "Overthinking Everything"

Ryan Nolen, de bezieler van Footballhead, heeft een band samengesteld die er samen voor zorgt dat binnenkort zijn eerste lp Overthinking Everything het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.