Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Natalie Jane – “Tattoos”

Natalie Jane is een heus TikTok-fenomeen die fans verzamelde met nummers te coveren in grote parkings. Die bevatten een goede akoestiek voor haar stem, waarmee ze regelmatig eens uithaalt. Ondertussen maakt Jane ook eigen muziek en eind vorig jaar kregen we zelfs een eerste album te horen. Dat debuut kon ons helaas niet bekoren en we moesten tot het einde wachten om de goede tracks te horen. Ook “Tattoos” bewandelt dezelfde weg als het merendeel van Where Am I?, waardoor we ons beginnen af te vragen of Natalie Jane het niet beter bij covers had gehouden.

De boodschap van “Tattoos” ligt in lijn met het merendeel van haar debuutplaat: haar ex heeft haar pijn gedaan. We vragen ons af hoe lang je als artiest eenzelfde thema muzikaal kan uitmelken, want het lijkt langzaam het doel te zijn van Natalie Jane. Ook muzikaal blijft de zangeres plakken aan haar eerste langspeler. Opnieuw horen we duistere beatjes en het lijkt alsof “Tattoos” een single is die ze heeft vergeten toe te voegen aan haar debuut. Op een bepaald moment probeert ze ook te rappen: iets wat vreemd over komt, omdat haar stem er simpelweg niet voor gemaakt is. Ergens naar het einde toe haalt ze dan toch eens, zonder herhaaldelijke beat, uit, al voegt dat niks toe aan de single en voelt het een beetje geforceerd aan als ‘toch maar te tonen wat je kan’. Het ziet ernaar uit dat Jane niet meer dan een TikTok-performer zal worden die het voornamelijk van covers moet hebben.

Facebook / Instagram / Website / X (Twitter)

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Madison Beer - "Make You Mine"

Madison Beer is al even bezig aan een opmars binnen de muziekwereld. Haar debuutplaat scheerde hoge toppen en ook Silence Between Songs,…
AlbumsRecensies

Natalie Jane - Where Am I? (★★): Tienerpop met een mooie stem

Ze maakt nog maar sinds 2021 muziek, maar de wereld leerde Natalie Jane vorig jaar pas echt kennen toen ze viraal ging…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Natalie Jane - "Intrusive Thoughts"

Op TikTok is Natalie Jane al lang geen onbekende meer. Ze kon daar een redelijke fanbasis opbouwen door indrukwekkende covers uit te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.