Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Andromedik & Grafix – “Comedown”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Als we stellen dat Andromedik in een productieve periode vertoeft, zijn we zeker niet aan het overdrijven. Vlak voor nieuwjaar loste de Antwerpse drum-‘n-bassproducer met “Adrenaline” nog een nieuw nummer en binnen enkele dagen vertrekt hij voor een tweede keer naar Australië en Nieuw-Zeeland om er te touren. Ook in eigen land heeft de 26-jarige dnb-revelatie mooie plannen: onlangs kondigde Tomorrowland aan dat de dj-producer de Atmosphere-stage op het festival mag komen hosten en op de kortere termijn staan er twee uitverkochte Trix-shows op de planning, die Andromediks splinternieuwe audiovisuele show zullen showcasen.

Dat alles kan natuurlijk niet zonder nieuwe muziek, dus als klap op de vuurpijl versierde de man een samenwerking met Grafix. Dat is een grote naam binnen het genre, die al furore maakte als de helft van het duo Fred V & Grafix en door echte dancefloornummers als “Somewhere” en “Parallel“. Zoals verwacht tapt ook “Comedown” uit datzelfde vaatje, want de mannen ontwikkelden allebei hun sound via het Liquicity-label. Met als logisch gevolg: een opwindende, high-energy drumbeat overgoten met een melodische festivalklare sound die het je ontzettend moeilijk maakt om er niet mee mee te schreeuwen. Met de lines ‘Hands up to the sky / wanna see you losing control’ slaat vocalist Lauren L’aimant de nagel op de kop, want het is exact de sfeer die “Comedown” meegeeft. Tot de openluchtfestivals is het nog enkele maanden aftellen, maar beide heren tonen zich nu al meer dan klaar om grote massa’s met het zonnetje op hun hoofd uit hun dak te laten gaan.

Zaterdag 23 maart kan je Andromedik aan het werk zien op State of Unrest XL in Kerkrade en op 12 en 13 april host hij een Andromedik Invites-avond in Trix. Daarnaast zal hij ook op Rampage Open Air staan in het eerste weekend van juli en aantreden op Tomorrowland op 20 juli (op zijn eigen stage) en op 27 juli. Grafix komt dan weer langs in Boom op 20 en 26 juli. De Brit zal er ook bij zijn op Rampage Open Air, voor een eenmalige reünieset met Fred V. Maar eerst op de planning: Rampage in het Sportpaleis, voor een b2b met Metrik op 24 februari.

Andromedik: Facebook / Instagram / Website
Grafix: Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Rampage 2024 (Dag 2): Missie voltooid

Vrijdag zagen we al de aankondiging dat we in 2025 opnieuw terechtkunnen in het Sportpaleis voor Rampage, maar voordat we daar aan…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Murdock: 'Door de keihard evoluerende techniek kunnen we de Rampage-bezoekers elk jaar opnieuw omverblazen'

Het jaar is nog niet eens zo ver gevorderd, maar voor dj-producer en Rampage-oprichter Murdock moet er al heel wat mislopen opdat…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Primate & Sashi - "Together"

In België blijft jump up het meest geliefde genre binnen de drum-‘n-bass, tenminste als we de events mogen geloven. Elke week kan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.